Web Analytics
More
    Reklāma

    Jauniešus aicina pieteikties “Mākslīgā intelekta olimpiādei”

    Jaunākie raksti

    Līdz 15. februārim Liepājas tehnoloģiju klasteris aicina jauniešus, kas mācās 12. klasē vai profesionālās vidējās izglītības iestāžu pēdējā kursā, pieteikties “Mākslīgā intelekta olimpiādei”. Olimpiāde norisināsies attālināti no 16. līdz 18. februārim. Olimpiādes laikā jauniešiem būs iespēja sevi pierādīt trīs disciplīnās: matemātika, informātika un mākslīgais intelekts, jo tieši šo zināšanu kopumus veido izcilu mākslīgā intelekta izstrādātāju. 15. februāri olimpiādes dalībniekiem būs iespēja piedilties tiešsaistes konsultācijā ar vienu no vadošajiem mākslīgā intelekta izstrādātājiem Latvijā.

    Mākslīgais intelekts arvien vairāk pārņem mūsu ikdienas procesus un transformē to, kā mēs darām jebko, kā rezultātā Latvijā un pasaulē arvien pieprasītāka kļūst mākslīgā intelekta izstrādātāja profesija. “Mākslīgā intelekta olimpiāde” ir lielisks veids, kā jaunieši var pārbaudīt savas prasmes un noskaidrot savu gatavību spert soļus mākslīgā intelekta izstrādātāja karjeras virzienā. Kā vēsta Liepājas tehnoloģiju klastera valdes locekle un Latvijā pirmās “Mākslīgā intelekta talantu programmas” vadītāja Agate Ambulte: “Skatoties uz iepriekšējo olimpiāžu rezultātiem, secināms, ka jaunieši ar labiem rezultātiem matemātikā un informātikā lieliski sevi pierāda mākslā intelekta izaicinājumos, kā arī “Mākslīgā intelekta talantu programmā”.”

    Reklāma

    Pirmās “Mākslīgā intelekta olimpiādes” uzvarētājs Krišjānis saka: “No sākuma likās, ka nepiedalīšos, jo iepriekš biju ļoti maz darbojies ar jebkāda veida mākslīgā intelekta tehnoloģijām. Olimpiāde bija ļoti interesanta, jo uzdotie uzdevumi nebija pārāk viegli, bet tajā pašā laikā nebija neizpildāmi. Šo olimpiādes uzvaru esmu izmantojis, lai gūtu dalības iespēju citos projektos, kuri saistīti ar mašīnmācīšanos. Olimpiāde man ir palīdzējusi apzināt savas spējas un intereses.”.

    Mākslīgā intelekta olimpiādes uzdevumi top sadarbojoties ar mākslīgā intelekta izstrādes ekspertiem.

    Turpinot labi aizsākto tradīciju, arī šogad olimpiādi atbalsta un par balvām rūpējas Liepājas valstpilsētas pašvaldība, Digitālo inovāciju parks, Liepājas Universitāte un tehnoloģiju uzņēmumi Giraffe360, ASYA.AI.

    Plašāka informācija par olimpiādi un iespēja reģistrēties Digitālo inovāciju parka mājaslapā – https://digip.lv/mi-olimpiade2024.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma