Web Analytics
More
    Reklāma

    Maska uzņēmums “xAI” cer piesaistīt vairākus miljardus dolāru un konkurēt ar “OpenAI”

    Jaunākie raksti

    Mākslīgā intelekta (MI) jomai turpinot strauji attīstīties, arī Īlona Maska uzņēmums “xAI” aktīvi meklē finansējuma piesaistes iespējas. MI startaps, kura mērķis ir “izprast Visuma patieso būtību”, šobrīd risina sarunas par finansējuma piesaisti 6 miljardu dolāru apmērā. Tas būtu milzīgs ieguvums uzņēmumam, kura mērķis paralēli ir konkurēt ar “OpenAI” ģeneratīvā MI modeļu izstrādes jomā.

    “xAI” mērķis ir sasniegt 20 miljardu ASV dolāru vērtību, kas noliktu to vienā plauktiņā ar “OpenAI” un padarītu krietni pievilcīgāku tirgū. Uzņēmums jau ir laidis klajā savu pirmo produktu – čatbotu “Grok” – un turpina attīstīt savu MI tehnoloģiju.

    Reklāma

    Lai piesaistītu vēlamo finansējuma apmēru, Masks ir gatavs runāt ar investoriem no visas pasaules, tostarp Honkongas. Tiesa, šāds solis Honkongas gadījumā varētu radīt dažādus riskus, tostarp bažas par ģeopolitisko spriedzi.

    Kamēr Maska vadītais “xAI” cenšas paspīdēt investoru acīs un piesaistīt pirmos miljardus, “OpenAI” jau ir atzīmējies ar 13 miljardu ASV dolāru investīcijām. Tāpat arī citi MI startapi, piemēram, “Anthropic” un “Cohere” jau pamanījušies iegūt finansējumu no tādiem tehnoloģiju milžiem kā “Google”, “Amazon” un Silīcija ielejas lielākajām riska kapitāla grupām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    28.01.2024 12:02

    Varbūt tikai nosapņoju, bet vai tik pats ElMusko netvītoja, ka tā nav patiesība… 🤔
    Slinkums tagad meklēt

    Reklāma