Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks apstiprina, ka nākamgad plānota jaunās paaudzes platforma un arī jauni Tesla modeļi

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla vadītājs Īlons Masks apstiprinājis, ka jau nākamgad paredzēts laist klajā jauno elektroauto platformu. Tas nozīmē, ka uz šīs platformas tiks būvētas arī jaunās paaudzes Tesla mašīnas, tostarp budžeta klases modelis, kas būs lētāks nekā Model 3.

    Taisnības labad gan uzreiz jāsaka kāda lieta – 2025. gads kā termiņš jaunajai platformai nav akmenī kalts un to izpildīt būs diezgan sarežģīti. “Šobrīd mūsu plāns paredz, ka ražošana sāksies uz 2025. gada beigām, proti, gada otrajā pusē,” izteicies Masks, viņam pievienojoties Tesla konferences zvanam par 2023. gada 4. ceturkšņa finansiālajiem rezultātiem.

    Masks arī izteicies, ka palielināt ražošanas apjomus uz jaunas un “revolucionāras” ražošanas līnijas būs sarežģīti. “Mums vajadzēs, lai inženieri dzīvo pie līnijas. Tas nav kaut kas, ko paņem no plauktiņa un tas vienkārši strādā,” saka Masks.

    Plānots, ka jaunā platforma ražošanā sākotnēji nonāks Tesla rūpnīcā Teksasā, bet to plānots lietot Tesla budžeta klases modelim par aptuveni 25 tūkstošiem dolāru. Šāds auto Tesla piedāvājumā ir ļoti nepieciešams, lai nodrošinātu izaugsmi pārskatāmā nākotnē. Te gan kārtējoreiz svarīgi atgādināt, ka Tesla un Masks neaizraujas ar termiņu ievērošanu. Divi no piemēriem ir jaunie Tesla Semi un Tesla Cybertruck – tagad tie ir palaisti ražošanā un nonāk pie klientiem, bet tas viss noticis vairākus gadus vēlāk nekā solīts. Maskam un viņa Tesla komandai ir vēl aptuveni pusotrs gads, kad viņiem sāks jautāt – kur tad ir jaunais auto?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Desa
    26.01.2024 20:10

    Kādi tad modeļi? Putinwagen 3? Vai jauna sērija XYILO, kas aizstās S3XY?

    jhj
    27.01.2024 21:16

    čalis tik sola dekādi nonstopā

    Reklāma