Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo izpilddirektors elektroauto saskata lielu potenciālu izaugsmei, pieprasījums ir stabils

    Jaunākie raksti

    Volvo saglabā lielu pārliecību par elektroauto tirgus lielo potenciālu izaugsmei un saskata stabilu pieprasījumu pēc saviem elektroauto. Tā sarunā ar ziņu aģentūru Reuters izteicies Volvo izpilddirektors Džims Rovans. Šāds Volvo šefa komentārs zināmā mērā ir pretrunā ar citu autoražotāju galvu teikto, viņiem elektroauto tirgus attīstību redzot drūmākās krāsās.

    Ķīniešu koncerna Geely paspārnē esošajam zviedru zīmolam ir lieli plāni tieši attiecībā uz elektroauto un jau 2030. gadā Volvo plāno pilnībā pāriet uz elektroauto ražošanu. Rovans norāda, ka pieprasījums pēc premium klases elektroauto ir augstāks nekā pēc vidējās klases elektroauto, bet īpaši liels pieprasījums pēc Volvo elektriskajiem modeļiem novērojams tieši Eiropā.

    Pēdējā gada laikā elektroauto tirgus izaugsme bijusi lēnāka nekā cerēts – absolūtos skaitļos un procentu izteiksmē tirgus un pārdošanas apjomi, protams, gana strauji auguši, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, bet ne tik strauji, kā prognozēts. Atsevišķās valstīs mainīti noteikumi elektroauto subsīdijām. Pārdošanu neveicina arī pašu mašīnu augstās cenas un dzīves dārdzības straujā palielināšanās daudzās maksātspējīgās valstīs.

    Autoražotājam ir ambīcijas paplašināties un censties ielauzties līdz šim neapgūtos reģionos – Volvo 2025. gadā Indijā sāks tirgot savu jauno EX30 elektroauto. Tiesa, lai dzīve neliktos pārāk rožaina, Volvo uz vismaz trim dienām nācās apturēt ražošanu savā rūpnīcā Beļģijā, jo radušās problēmas piegādes ķēdēs un rūpnīca nav saņēmusi pārnesumkārbas, lai ražotu mašīnas ar iekšdedzes dzinējiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    23.01.2024 12:01

    Par 100k es labāk paņemtu XC90 / Touareg utt, nevis je**u ar regulāru uzlādi.

    Zorge
    23.01.2024 15:57

    Nezinu vai tieši šīs modelis, bet paziņam ir EV Volvo. Rudenī, saka, bija Ok. Bet ziemā der tikai dažu kilometru nobraukšanai līdz darbam. Ja vajag aizbraukt no Jelgavas līdz Rīgai, tad ir ļoti laicīgi ir jāplāno un tāpat nav droši, jo ziemā patēriņš nav prognozējams.

    Reklāma