Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairāk jaudas nekā jebkuram “Hellcat” – Stellantis informē par Jeep un Dodge paredzēto elektroauto platformu

    Jaunākie raksti

    Stellantis koncerna paspārnē esošie amerikāņu zīmoli Jeep un Dodge šogad gatavojas nākt klajā ar jauniem elektroauto, bet mātesuzņēmums sniedzis plašāku informāciju par STLA Large platformu, kas izmantota šo mašīnu konstruēšanā – Stellantis sola līdz pat 800 kilometriem ar vienu uzlādi, kā arī lielāku jaudu nekā jebkuram “Hellcat V8” modelim.

    STLA Large ir viena no kopumā četrām elektroauto platformām, kas nākotnē būs pamats koncerna zīmolu automašīnām. Pirmoreiz par šo platformu informācija parādījās vēl 2021. gadā. Stellantis ir informējuši par citām, mazāku mašīnu platformām, bet tagad tikuši līdz lielākajai.

    Zināms, ka pirmie pie šīs platformas tiks Jeep un Dodge zīmoli, bet vēlāk to izmantos arī Alfa Romeo, Chrysler un Maserati. Koncerna izpilddirektors Karloss Tavaress izteicies, ka šī platforma būs “dzinējspēks Jeep un Dodge sākot savu elektroauto ofensīvu ASV”. Stellantis paredz, ka jau turpmāko divu gadu laikā tiks prezentēti vismaz astoņi auto, kas būvēti uz STLA Large platformas.

    Zināms, ka akumulatoru ietilpība būs starp 85 un 118kWh, Stellantis solot līdz pat 800km ar vienu uzlādi. Kompānija arī plāno izmantot gan 400V, gan 800V sistēmas. Acīmredzot, ka vienkāršākiem, lētākiem modeļiem izmantos 400V sistēmu, bet dārgākajiem 800V sistēmu, kas nodrošina būtiski augstāku uzlādes jaudu un citus labumus. Interesants ir apgalvojums par to, ka platforma būs aprīkota tā, lai pārspētu arī “Dodge Hellcat V8” modeļus. Nav noslēpums, ka Dodge tiešām strādā pie elektriskā Charger, kura oficiālajai pirmizrādei vajadzētu notikt jau šogad, autoražotājam to saucot par pasaulē pirmo “elektrisko muskuļauto”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma