Web Analytics
More
    Reklāma

    YouTube palēnina video ielādi tiem, kuri izmanto reklāmu bloķētājus (papildināts)

    Jaunākie raksti

    Sekojot eksperimentam, kas norisinājās pagājušā gada novembrī, platforma YouTube atkal samazinājusi video ielādes ātrumu tiem lietotājiem, kuri izmanto reklāmu bloķētājus.

    Video straumēšanas platforma YouTube meklē veidus, kā piesaistīt ienākumus un cīnīties pret reklāmu bloķētājiem, tāpēc tiek izmantoti dažādi risinājumi. Protams, viens no tiem ir biežu un kaitinošu reklāmu rādīšana par YouTube Premium abonēšanas plāna iegādi, taču platforma izmanto arī citas metodes, jo jaunu abonentu piesaistē nesokas tik viegli.

    Reklāma

    Jau novembrī YouTube izmēģināja ierobežojumus, kas palēlināja video ielādes laiku tiem, kuri lieto reklāmu bloķētājus. Izskatās, ka šāds risinājums atkal skāris daļu lietotāju, kuri par to sūdzējušies. Tas nozīmē, kad lietotājam ir ieslēgts reklāmu bloķētājs, video ielādes ātrums samazinās, un tos vairs nav iespējams baudīt no sākuma līdz galam bez aizķeršanās.

    Tāpat daļa lietotāju piefiksējuši, ka šajā reizē viņiem nebija iespējams mainīt video ekrāna izmēru. Piemēram, to varēja palaist tikai standarta izmērā, kāds tas atveras mājaslapā, neļaujot palaist pilnekrāna režīmu. Tiesa, to nevar teikt par visiem lietotājiem, kuri izmanto reklāmu bloķētājus, līdz ar to šādi ierobežojumi pagaidām skāruši daļu lietotāju. Skaidrs, ka YouTube turpinās meklēt veidus, kā padarīt video skatīšanos mazāk baudāmu tiem, kuri to vēlas darīt bez maksas.

    Vēlā otrdienas pēcpusdienā Google komentējis situāciju, ka šādas problēmas nav tieši saistītas ar vēlmi apkarot reklāmu bloķētājus. YouTube platformas darbība ir traucēta saistībā ar AdBlock un Adblock Plus versijām 3.22 un 5.17. Tādējādi tās ietekmē ne tikai YouTube, bet arī citas mājaslapas.

    Vai jūs esiet novērojuši kādus ierobežojumus savā bezmaksas YouTube kontā, ja izmantojiet reklāmu bloķētāju?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    76 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaste
    16.01.2024 09:10

    Latviešu valoda nav stiprā puse…kļūdas izlabo autor!
    Piedevām, neviens nav atcēlis cepumiņu pieprasījumu “rādīt/nerādīt” “piekrītu/nepiekrītu”, bet tas jau uz visvareno kRusors lēvē neattiecas.
    Un, tikpat droši kā loterejā var vinnēt, šis komentārs nekur neparādīsies, jo kRusors kritiku nepublicē, bail, ka publika aizmuks!

    Gatis
    17.01.2024 00:38

    Iesaku autoram arī vēlreiz pārlasīt tekstu un pameklēt kļūdas ;-) Ja nesanāk, tad ir pieejami visādi korekcijas rīki.

    Bet ja par tēmu, tad ar uOB neko nenovēroju.

    viens
    17.01.2024 02:06
    Reply to  Gatis

    jāpārlasa vēl un vēl, līdz atradīsi ļūdas, arī, ja to nemaz nav

    Kaste
    17.01.2024 12:27

    Vai šis teikums “Video straumēšanas platforma YouTube meklē veidus, kā piesaistīt ienākumus un cīnīties pret reklāmu bloķētājiem, tāpēc tiek izmantoti dažādi risinājums.” patiesi ir gramatiski korekts?
    Ja tomēr nekādi nesanāk ieraudzīt, jābūt rakstītam “dažādi risinājumi” vai vispār savādāk jāraksta, “dažādi risinājums.” latviešu valodā neeksistē.

    Gaļas pārstrādes uzņēmuma galven
    18.01.2024 22:03

    Es gribētu tieši vairāk kļūdu raksto,

    KKTK
    16.01.2024 09:13

    Satura veidotāji varētu uztaisīt kādu apvienoto tiesas prāvu pret Google. WTF? Šis jau ir kā kakāt trepjutelpā pie kaimiņa-kas-nepatīk durvīm.

    Biteme
    16.01.2024 14:03
    Reply to  KKTK

    Pag, pag – bez satura veidotājiem YT būtu nevienu neinteresējošs štrunts.

    Skaistaimpulss
    02.04.2024 23:59
    Reply to  Biteme

    Saturu veido cilvēki paši. Šo komentējot doma’ju gan par sevi, gan līdzcilvēkiem. Arī es veidoju video reizēm- gan dzejas video, gan dzejoļu lasījumu video, gan sveiciena video, gan personīgas uzrunas radiem, draugiem, lasītājiem tiešraidē, bet nekad, atkārtoju – nekad manu prātu nav pārņēmis skanošā gars, lai es nolaistos tik tālu, ka sāktu savā kanālā atļaut reklāmas, pat ja man par to maksātu, pateiktu skaļu nē.Tas ir pretīgi -uzbāzīgā veidā likt cilvēkiem darīt to, ko tie nevēlas – tā īstenība ir sava veida vardarbība. Vardarbība pret cilvēku (skatītāju) psihi. Tie, kam radošā dzirksts – tie sapratīs, ka neviena reklāma tā nedarbojas, kā vien cilvēka cieņīga rīcība, kas pirmkārt arī ir – netērēt otra cilvēka laiku nelietderīgi! Nesaprotu, kā var, piemēram relaksējošu mūziku klausīties 3 līdz 4 minūtes, un tad atskan reklāma.. Kāds tur relax? Kādas studijas pie relaksējošas mūzikas iespējamas, ja ik pa brīdim skan reklāmas, kas novērš uzmanību. Mans verdikts – reklāmas uzspiestā veidā – ir vistiešākā kaitniecība! Vai, piemēram , ģimene vakarā skatās filmu, ko pātrauc, burtiski, ik pēc 5 minūtēm – reklāma, kuru, kāds ielicis, kam nauda dzīvē galvenais, un liek mūsu ģimenei skatīties pret mūsu gribu kaut kādas reklāmiņas… Mana doma tiešā, skarba un patiesa : Pasaulē… Read more »

    Artūrs Landratovs
    16.01.2024 09:40

    Tad jau īsti vairs nav jēgas no lokālās populārāko yt video glabātuves, kuru šķiet uzturēja TET, lai yt video ielādētos ātrāk un atskaņotos bez raustīšanās :)

    Ash Ketchum
    16.01.2024 09:48

    Tiešām autoram derētu pamācīties pareizrakstību.
    ” izmēģināja ierobežojumus, kas samazināja video ielādes laiku tiem, kuri lieto reklāmu bloķētājus” – ja jau samazināja ielādes laiku, tad jau viss forši, ne? Atrāk lādējas.
    “Vai jūs esiet novērojuši kādus ierobežojumus savā bezmaksas YouTube kontā, ja izmantojiet reklāmu bloķētāju?” Esiet un izmantojiet ir pavēles izteiksme! Šeit jalieto “esat” un “izmantojat”.
    Un “tiek izmantoti dažādi risinājumS”

    Mahmuds
    16.01.2024 10:19

    Izmantoju Brave brouzeri speciāli priekš Youtube. Gan telefonā, gan datorā. Reklāmu nav un nekas nebremzē. Telefonā arī ar izslēgtu ekrānu darbojas.

    Sergejs
    16.01.2024 13:01
    Reply to  Mahmuds

    Uzstādiju Brave sākumā tieši dēļ iespējas izslēgt ekrānu, jo bieži klausos audiogrāmatas, kāpēc caur pašu YouTube app tas ir impossible vai sarežģiti es hz – kur paliek tā zaļā domāšana no google puses?
    Pārējais bija patīkams bonus. Datorā pēc inerces atveru Edge, noskatos 2-3 kaķu barības reklāmas pirms 3 minūšu video (dzīvnieku man nav, hz kam man to rāda) un tad atceros ka ir Brave.

    Biteme
    16.01.2024 13:04
    Reply to  Sergejs

    Pieaudzis cilvēks, būtu jāsaprot ka ar izslēgtu ekrānu tu neredzi reklāmas, kuras gugle ir rūpīgi atlasījusi tieši priekš tevis (ja neesi atslēdzis savas pēdas analīzi reklāmu atlases vajadzībām).

    ek@mailinator.com
    16.01.2024 12:33

    jāpiezīmā, ka @gorhill nav google, kā autors iedomājies. Vajag uzmanīgāk tulkot arstechnica rakstus.

    Armands
    16.01.2024 13:07

    Es izmantoju Opera pārlūku un esmu laimīgs. Iebūvētais reklāmu bloķēšanas rīks strādā ļoti labi.

    Run Lola Run
    16.01.2024 13:30

    Lietotājs abonēt pakalpojumu negrib. “Apmaksāt” pakalpojumu skatoties reklāmu arī negrib. Bet pakalpojumu saņemt grib. Kāds pamats ir iedomāties, ka YouTube un daudzie citi servisi pienākas bez maksas?

    Last edited 3 months ago by Run Lola Run
    Zefīrs
    16.01.2024 15:09
    Reply to  Run Lola Run

    Nu pagaidi, ja uzliktu cilvēcīgus 0,99€/mēnesī, tad uzskatu, ka cilvēkiem būtu lielāka interese izmantot ‘premium’ abonementu. Nevis atņem to, kas bijis bez maksas un tagad maksā 8, 10 vai cik tur tos Eiro.

    Ainaro Bernato
    17.01.2024 17:17
    Reply to  Run Lola Run

    Reklāmas tas ir terors-psiholoģiskais terors!

    And-so
    16.01.2024 13:38

    Vienīgais, ko YT šobrīd ir panācis, ka es pirmo reizi mūžā esmu samaksājis vienreizēju $ summu ad-block, par labu darbu. Vakaros ieradums kādas 2-3h paralēli citiem darbiem skatīties/klausīties YT, nu sorry, bet es pamēģināju 1 dienu bez adblock un sakrita uz nerviem jau pēc pirmajām 3 reklāmām. Jā ir arī brave opcija, bet to lietoju citām funkcijām.
    Pagaidām bremzēšana YT nav bijusi, vismaz normālajiem video .. shortiem šķiet bija, bet tas tieši labi, mazāk laika tērēs bezjēdzīgam sviestam.

    Kursors.lv
    16.01.2024 13:38
    Reply to  And-so

    Tu veikalā pienu arī zodz?

    Biteme
    16.01.2024 14:02

    Viņš veikalā paturēja rokās pienu un nolika atpakaļ plauktā. Veikals plēš matus – johaidī, ledusskapi virināja, tā ir negūta peļņa, mēs ciešam zaudējumus.

    And-so
    16.01.2024 14:24

    Ir saprotama, Tava, kā izklaides un informācijas satura veidotāja nostāja. Bet kursors, piemēram neaizpilda visu ekrānu ar reklāmām, un lai tiktu pie raksta jāaizpilda quiz, kas bija reklāmā .. apmēram šādu iespaidu man rada yt šobrīd. Biežāk lietotākajiem satura radītājiem, es arī patreon abonēju. Bet yt, nu sorry, risiniet savas finanses tā, lai reklāmas netraucē skatīties saturu, uzliek sānā vai ko, bet ja man pie katra video jāgaida un jāskatās bezvērtīgs sviests, un vēl pa vidu iemet extra reklāmas, tad tā pārvēršanas par veco labo Televīziju .. kad 10 min reklāmas ik pa 10 min, tā ka jau sen esi aizmirsis, ko oriģināli skatījies .. un pie šāda scenārija vienkārši produktu pārtrauc lietot vispār.

    Kursors.lv
    16.01.2024 14:52
    Reply to  And-so

    Ja tev nepatīk Kursors, YouTube vai kāds cits serviss reklāmu vai satura dēļ, tad neviens taču tevi nespiež tajā iegriezties. Bet izmantojot reklāmu bloķētājus tu mēģini apčakarēt sistēmu un tomēr savākt no servisa to, ko gribi, bet pretī neiedot to, kas vajadzīgs šim servisam savas darbības nodrošināšanai. Es šādu loģiku nespēju saprast.

    And-so
    16.01.2024 14:59

    Tapēc ir satura veidotājiem alternatīvas iespējas sava satura patērētāju atbalstu dabūt (patreon u.c.).
    To pašu Tevis minēto pienu pērkot, Tev tak pirms leduskapja durvis atvēršanas nav jānoklausās 1min jingles par šokolādes kukurūzu no Dānijas.
    Point is, šāda tipa produkta finansēšana ir pieņemama, tikai ja, tas netraucē pašu sarturu uztvert. YT pieeja, man ir līdzvērtīga TV pieeja, kas nozīmē, ka es 1) apiešu šo sviestu 2) nelietošu vispār, abos gadījumos YT no manis neko nedabūs.
    Un lai Tev mierīgāka sirds, kursoram man ad-blocki ir atslēgti.

    Kursors.lv
    16.01.2024 15:05
    Reply to  And-so

    Kāpēc dažos gadījumos zagt ir labi, bet citos nav?

    And-so
    16.01.2024 15:22

    Vai ad-block ir nelegāls serviss ? Es to neuzskatu par zagšanu, ja es apeju YT un pa taisno citos veidos dodu $ satura radītājiem, YT nav satura radītājs, tikai rādītājs.
    Plus, ir tak piemēram, F2P spēļu modeļi, kur daļa lietotāju maksā un liela daļa nemaksā, jā viņiem ir lēnāka progresija, kas ir ok un neviens par to nesūdzās, bet viņiem nebāž uz katra soļa sejā, par kaut ko, kas vispār ar spēli nav saistīts (ok, es te runāju tīri par WG tankiem vai ko tādu, pieļauju, ka ķīnā varbūt arī kādām spēlēm ir modelis ar reklāmām).
    Bet brutāli atbildot uz Tavu jautājumu – atšķirība ir attieksmē pret klietnu, ja viens to uztver kā cilvēku un pa retam atgādina pa maksu, bet otrs par slaucamu govi un vislaik cenšas iekasēt, tad diez vai tas radīs vēlmi otrā pakalpojumu lietot par maksu, jo attieksme no tā nemainīsies, tikai būs citi veidi, kā Tev slaukt.
    Katram savs viedoklis un savi iemesli, man vnk ļoti kaitina marketings/PR lietas/reklāmas, ja pirms man piedāvāja YT prime, man nebūtu aktīvi bāsts sejā slaukšanas metodes, es varbūt arī būtu paņēmis un maksājis, bet vnk uzkāpa uz nerva biški pa daudz.

    Kursors.lv
    16.01.2024 15:30
    Reply to  And-so

    Protams, tā ir servisa lietošanas noteikumu pārkāpšana. Tu nevari izmantot reklāmu bloķētājus, turpināt lietot servisu, kas tev tik ārkārtīgi nepatīk un vēl reizē mazgāties balts. Ja esi pirāts un noteikumu pārkāpējs, tad ir jāspēj to arī atzīt. Tas ir pavisam okei.

    And-so
    16.01.2024 15:37

    Es nevienā brīdī nemazgājos balts.
    Es tikai saku, ka es YT uzskatu par parazītu, ērtu parazītu, bet still parazītu. Un parazīti nav jāatbalsta.

    Dainis
    16.01.2024 18:57
    Reply to  And-so

    Vai satura radītāji bez YT platformas spētu nodrošināt sev šādu patērētāju loku un ienākumus? Muļķim skaidrs, ka nē, bet tu redz YT sauc par parazītu. Vai tad ir alternatīvas, kas bez reklāmas bezmaksas piedāvā saturu un malsā satura radītājiem? No savas kabatas. Tīri retorisks jautājums

    KKTK
    16.01.2024 17:53

    Serviss man par brīvu piegādā html formatētu saturu un es to saturu saņēmis daru ko gribu savām personīgajām vajadzībām. Varu skatīties, varu neskatīties, varu šķirt pāri. Kas tagad varbūt google izdomās, ka es viņu saturu skatos pārāk mazā ekrāniņā, ka visas reklāmas neietilpst? Piespiedīs mani maximizēt ekrānu? Nedrīkstēs pārāk ātri šķirt komentārus, nedrīkstēs pārāk ātri pāriet pie nākošā video?
    Piratizēšana ir tad, kad es saturu kopēju un dalu citiem.
    Ja guuglei nepatīk addblokeri, tad lai uzliek paroli, tiek skatīties tikai tie kas maksā. Viss – problēmu nav.

    Kursors.lv
    16.01.2024 20:07
    Reply to  KKTK

    Manuprāt, tu reāli nesaproti kā darbojas internets.

    viens
    17.01.2024 02:21

    internets darbojas tā, ka lietotājam rāda reklāmas, bet tos reklamētos produktus lietotājs tāpat nepērk, pie tam tiek ģenerēti un sūtīti teju vai neizmērojami daudz dati ar visādām ekoloģiskām sekām, reklāma arī sadārdzina produkta cenu – kāds jau pērk, bet droši vien 99% tāpēc, ka vajag to produktu, nevis tāpec, ka redzēja reklāmu . tāds marasms sanāk

    Kursors.lv
    17.01.2024 07:01
    Reply to  viens

    Pērk. Citādāk tās reklāmas nemaz neeksistētu.

    viens
    17.01.2024 09:00

    par šo esmu ar vairākiem cilvēkiem runājis, ~10, viens bija kaut ko nopircis, ko reklamēja kaut kādā vietnē, kuru viņš apmeklēja. es personīgi neesmu nekad neko nopircis, ko man reklamēja. publika – varat šeit uzrakstīt savu pieredzi? tiešām interesanti.

    Pēča
    16.01.2024 15:43

    Kristap- kursoru vietā protams, ir miljoniem tehnoloģiju portalu, nepatīk šis ej uz citu, bet studijā lūdzu līdzvērtīgu konkurentu youtubam?

    Kur būs aktīvs video saturs augstā kvalitatē un kur varēsi sekot saviem iemīļotakajiem satura veidotājiem…

    Personīgi principa pēc youtubam lietoju bloķētāju visur kur tas ir iespējams(diemžēl LG TV appā tas nav iespējams, un ik pēc dziesmas potē, ka kazino un ātrie kredīti ir labi!!!!!! <- vai sis ir okey?

    Lai uzliktu adblokeri uz TV ir jāpāršuj oficiālais TV FW, kas ir super skečy arī no drosības viedokļa, ka nezini, kas tur pa caurumiem…
    Bet gan uz telefona gan datora, man reklāmu šajā platformā nav.

    Jo pārak liela viņu agresivitāte ir panākusi tieši pretējo- no savas kabatas viņiem nedošu ne centa un PRINCIPS!

    Tapēc, ka Youtube ir monopolistu stāvoklī, to viņi labi zin un šo izmanto.. Cilveki papukstēs un maksās jo, nav konkurentu kur cilvēki vienkārši aizies.

    Kursoram gan man ir adbloks izslēgts. :)

    Last edited 3 months ago by Pēča
    Kursors.lv
    16.01.2024 15:53
    Reply to  Pēča

    Bet, kurā brīdī šī pārkāpuma attaisnošana beidzas? Vai arī tiešām tas pāraugs piena zagšanā veikalos, jo, redz, tur ir augstākas cenas par tām ar kādām piena ražotāji veikaliem pārdod savu produkciju. Es starp šīm abām lietām nespēju saskatīt atšķirību. Pārkāpums ir un paliek pārkāpums.

    Sergejs
    16.01.2024 15:54
    Reply to  Pēča

    Tieši tāpat

    arī mailinaror
    16.01.2024 20:24

    cmon, mans dzelzis – mani noteikumi. reklāmas netiek atļautas uz mana ekrāna nevis YT sistēmās. ja yt vēlas manus centus, lai paprasa… kamēr neprasa turpināšu skatīties bez reklāmām,

    Kursors.lv
    16.01.2024 20:26

    Jā, jā. Tu arī uz veikalu ej ar savu maisiņu, tajā ieliec piena paku un tad saki: “cmon, mans maisiņš – mani noteikumi”? Pieaudz, jel!

    arī mailinaror
    16.01.2024 21:48

    nujā. maisiņā ielikšu pienu, bet man nevajadzīgās lietas atstāšu….visādus bukletus, uzlīmes & shit

    Slapjais Bebrs
    17.01.2024 01:56

    Ja veikals tirgo potenciāli ieskābušu pienu ar miljons reklāmām iepakojot to visu caurā maisiņā par 13.99 .. tad .. kā lai to maigāk pasaka… Es speciāli uz veikalu iešu ar savu vairākkārt lietojamo maisiņu, skrūvēšu vaļā un pārbaudīšu piena kvalitāti. Savukārt tos 13.99 aizskaitīšu kādam lauksaimniekam pa tiešo.

    Ja YT būtu kkas vairāk, kā tikai korporatīvā naudasmašīnīte…

    Kursors.lv
    17.01.2024 07:02
    Reply to  Slapjais Bebrs

    Skaidrs, zaglis. Lepns zaglis.

    Slapjais Bebrs
    17.01.2024 14:42

    Domā, kā vēlies!
    Tad, kad YT nezags manu laiku ar visādām drazu-reklāmām arī maksas versijā, Tad, kad YT neabjūzos savas korporatīvās negausības vārdā parasto skatītāju, Tad, kad es redzēšu, ka manas reklāmās patērētās minūtes un stundas naudiskā izteiksmē Reāli nonāk pie manis skatītā video autora kuram nav jāuzkačā nez kāds reitings lai būtu monetizējams, Tad kad YT līkie algoritmi man nepiedāvās man nepatīkamu saturu utt utjp – Tad arī padomāšu vai nepārtraukt “zagt” no nabaga korporācijas.

    p.s. Vai pats tik tiešām noskaties/izlasi/iedziļinies visas/visās reklāmās kuras redzi/sastopi apkārtnē vai atrodi savā pastkastē?

    Vai esi līdz galam noskatijies 45 minūšu garo investīciju padomu vāceli vai arī indusu mīlas dziesmu vai kāda jaunā lil-pomp pirmā un vienīgā albūma relīzi?

    Kursors.lv
    17.01.2024 15:20
    Reply to  Slapjais Bebrs

    Es abonēju YouTube Premium pakalpojumu un ik pa laikam besos, ka tas maksā tik dārgi.

    KKTK
    17.01.2024 12:21

    Nēēē :D Youtube ir degustācijas stends lielveikalā. Viņi domā tu ejot klāt paskatīsies nosaukumu, tev pastāstīs par citiem produktiem un iedos nogaršot. Bet mēs ļaunie, nākam klāt ar mūziku austiņās un blenžam citur. Un pusi degustācijas produkta izmetam uzreiz miskastē, apēdam tikai pusīti. Lūk analoģija.

    Pēča
    16.01.2024 15:29

    Definē zagšanu? Kamēr esi veikala teritorijā, paņemot pienu, izdzer pusi… Noliec atpakaļ vai tā ir zagšana? ;) Jo tu jau nenozodz produktu…. tu patērē pirms iegādes….

    Anyway, šāds komentārs jo pēdeja laikā lielajos veikalos(piem spices rimī) bieži redzu pusidzertas sulas vai dzērienu iepakojumus kaut kur nejauši noliktas.

    Ko acīmredzot bērneļi paņem un dzer jo ‘grib’ dzert un tad noliek jo nav iemācīta pamata kultūras principi, ka par preci ko vēlies ir jāsamaksā, nevis ko grib to dari…. Bet vecāki neredz/negrib redzēt šo faktu. Un gan jau ja apsardze kādam aizrāda, tad vecāki taisa lielas acis un taisa škandalu pa visu veikalu, KA AR KĀDAM TIESĪBĀM!!!!

    Last edited 3 months ago by Pēča
    Krotow
    17.01.2024 00:30
    Reply to  Pēča

    Šmurguļu vecākiem par līdzīgiem jautājumiem vnk uzreiz jāpiespriež nosacīts kriminālsods.

    Pēča
    17.01.2024 08:51
    Reply to  Krotow

    Diemžēl šādi vecāki, kuri atļauj tādu visatļautību, arī nav diez ko apdāvināti ar augstu IQ, tāpēc mūsdienu ‘tiesību’ pasaulē ir diezgan problemātiski ar tādiem runāt, aizrādīt kur nu vēl tādiem piespriest kādu sodu. ;) Tur būs šitstorms un nezināsi kā no tā izkulties…..

    Krotow
    17.01.2024 12:23
    Reply to  Pēča

    Tāpēc tas janostiprina likumdošanā. Lai lecīgi kretīni pat neiedomājas iepīkstēties. Jo zinās ka sprēgājot viennozīmīgi dabūs pa muti.

    Kristaps Ķēdis
    18.01.2024 07:11

    Godīgi sakot, skatoties uz tā jau augošajām cenām, tālu nav, lai ietu vienkārši un nozagtu arī paku piena. Būsim pavisam godīgi un atklāti.

    Last edited 3 months ago by Kristaps Ķēdis
    Vilnis
    17.01.2024 04:36

    Njix
    17.01.2024 07:51

    Pamanīju, ka Youtube konkrēti bremzē, ar visu premium. Izrādās, pat ja ir premium un adblocks atstāts, tad arī bremzē

    Alberts Kviesis
    17.01.2024 09:37
    Reply to  Njix

    Apskaties procesos – Ytbe pa procesora kodolam nodarbina uz 100%, kas arī rada aizķeres (vismaz manā gadījumā uz Shorts), līdzīgi kā “for(i=0;i<10000000000;++i)"

    Gundars
    18.01.2024 22:29
    Reply to  Njix

    To jau te arī stāstīja – YT attieksme jau nemainīsies, abonē, ”maksā” skatoties reklāmas” vai liec adbloku – viņi savā negausībā slauks jebkuru. Tikai forma cita.
    Jā, Kristap, tu visus sauc par zagļiem, bet YT nozagtais laiks cilvēkiem, liekot skatīties reklāmas – tā nav zagšana?? Jā, jā – negribi, neskaties. Tad kā iepriekš produktu spēja nodrošināt par velti, a tagad vairāk nespēj? Jo alkatība ņēma virsroku! Kā narkodīleri – iedod sākumā pirmās devas par velti un tad jau piestāda rēķinu.
    Nožēlojami sekla uzņēmējdarbība.

    Kursors.lv
    18.01.2024 22:38
    Reply to  Gundars

    Jā, tā nav zagšana. Kāpēc kādam ir jānodrošina tev kaut kas par velti? Tu bieži izvēlies strādāt kādam par to nesaņemot pretī samaksu?

    Kaspars
    17.01.2024 11:03

    Man ir reklāmu bloķētājs un man nekas nemainās neredzu reklāmas un tas man stāv uz chrome

    Edgars
    17.01.2024 12:59

    Novācu minētos Adblockus un atradu citu – Total Adblock. Rullē un nekas nekaras.

    Karlis
    17.01.2024 15:26

    Aizgāju uz kino, nopirku biļeti un popkornu. Apsēžos krēslā, kai skatītos filmu…. un tad sāk rādīt čipsu reklāmu.
    Kā to nosaukt?

    Biteme
    17.01.2024 16:25
    Reply to  Karlis

    Pievienotā vērtība)

    Guntars K
    17.01.2024 23:02

    Kaut jau uzrastos sakarīgs konkurents tam monopolistam Youtube. Tā pat kā SS Latvijā kontrolē reklāmu tirgu. Es no TV tikaai dēļ reklāmām atteicos, laiks pienācis arī no YT. Vēl gan visi video autori nav palikuši tizli lai liktu reklāmas pēc katrām 5min, bet uz to viss iet. Naudas izspiešana ar to, ko cilvēki neieredz.

    Zebiekste
    18.01.2024 00:34

    Kristapiņ, varbūt beidzot pieaudz arī pats? Internets bija jau tad, kad Tu vēl biksēs čurāji. Un viss bija tīrs un mārketinga tizleņu nesamaitāts. Starp citu, par interneta pakalpojumu kā tādu maksā visi šeit esošie un nepukst. Ja Tev kā kursora veidotājam nepatīk interneta lietotāju nepatika pret reklāmām, varbūt pārstāj ņerkstēt, visus apsaukāt par zagļiem un pameklē sev citu nodarbošanos?

    Kursors.lv
    18.01.2024 07:00
    Reply to  Zebiekste

    Šādi tu sevi mierini naktīs vēlās? Palīdz? ;)

    Gundars
    18.01.2024 22:38

    Jā, Kristap, pastāsti nu gan, kā agrāk varēja daudzas lietas eksistēt, bez nenormālā reklāmu daudzuma? Kāpēc ar katru brīdi tas pieaug ģeometriskā progresijā un arvien ir par maz? Tas ir kā ar birokrātiju, viņa atražo un audzē pati sevi. Jo vairāk ir, jo vairāk vajag. Jo vairāk reklāmas, jo tā sadārdzina produktu. Jo dārgāks produkts, jo mazāk to pērk. Un vajag vēl vairāk reklāmas. Kamēr paša produkta pašizmaksa jau ir 10%, savukārt reklamēšana pieaudzē pārējos 90% cenas. Un skaidrs, ka par tiem 10% neko jēdzīgu uzražot vairāk nevar un reklāmā jāgrūž vēl vairāk.
    Bet tu Kristap to nespēsi saprast. Diemžēl. Jo redzi no savas puses.

    Normunds
    18.01.2024 10:28

    youtube jau sen sācis ieviest “uzlabojumus”, kas traucē skatīšanos. Piemēri.
    – informatīvs video, kurā ir redzams kāds uzraksts, kas ātri pazūd. Nospiežot pauzi, šo uzrakstu nevar nolasīt, jo pa vidu redzama LIELA Play poga., +1 plugins, lai to aizvāktu.
    – video vēl nav beidzies, bet jau sakarina logus ar nākošiem video, + 1 plugins, lai to aizvāktu.
    – reklāmas, kuras dažreiz ir SKAĻĀKAS par video skaņu. + 1 plugins, lai aizvāktu reklāmas.

    Visām, viņu nekaunīgām darbībām, ir savs formulējums, lai attaisnotu nekaunīgu darbību.
    2 + 2 = 5.
    Tā nav nepareiza atbilde. Tā ir CITĀDA atbilde.

    Kas attiecas uz “piena zagšanu veikalā”, var tikai secināt, ka mākslīgi paceltās cenas veicina zagšanu. Jo lielāks liekēžu alkatības koificents – jo lielāks pircēju “zagšanas procents”.

    Pat roboti to saprot.

    Last edited 3 months ago by Normunds
    Kursors.lv
    18.01.2024 10:29
    Reply to  Normunds

    Un reizē, jo vairāk zagšanas, jo drakoniskāki nosacījumi pārējiem, kas (vēl) nezog. Apburtais loks.

    Normunds
    18.01.2024 10:34

    Šo apburto loku var pārcirst, pārkāpjot sev pāri. Tas protams nenotiks, līdz tiks sasniegti griesti. Pārstāt kampt.

    Kursors.lv
    18.01.2024 10:40
    Reply to  Normunds

    Vai arī nelietojot pakalpojumu, kas nepatīk.

    Normunds
    18.01.2024 10:56

    Banāla atruna. ______ Par to piena zagšanu veikalā – slikts piemērs. _____Sāksim ar to, ka to piena vērtību zog veikala darbinieki / veikala vadība. Piemēram, 1 l. piena paka maksā 78 centi. Tu pienāc pie kases un samaksā 86 centi. Nepamanīji – pats vainīgs, bonus vadībai. Pamanīji – malacis. Bet vadība cenu plauktā nemaina, līdz vairāk pircēju sāk ievērot un protestēt. Labi. Neizdevās ar pienu – turpināsim ar krējumu. Un pie šādām mahinācijām, pircēja rīcību, kad paņem pienu un nesamaksā, vairs nevar dēvēt par zagšanu. Tas ir komercbiznes. ____ tas pats ir ar jūtubi. Ja pat savas reklāmas liek skaļāk par pamatvideo – kā mēs dēvēsim tādu rīcību? Kādi būs risinājumi? Jā… te nu mēs tkal nonākam pie tiem pašiem reklāmas bloķētājiem. Es neticēju, bet pats pārliecinājos, ka Premium lietotāji saskarās ar to pašu. Tātad silkts servis nav labs serviss un tas ir jālikvidē. To pat roboti saprot.

    Kursors.lv
    18.01.2024 11:02
    Reply to  Normunds

    Tavā komentārā pieminētais neatbilst patiesībai.

    Slais
    18.01.2024 11:06
    Reply to  Normunds

    Pag, vaitad “Premium” lietotājiem arī rāda reklāmas?

    Kursors.lv
    18.01.2024 11:08
    Reply to  Slais

    Nerāda, protams.

    Slais
    18.01.2024 11:20

    Aaa nu tad par ko brēka? :D
    Protams reklāmas man arī nepatīk utt., bet nu tas jau bija gaidāms, ka ar laiku reklāmas parādīsies, stulbi būtu, ja tiek maksāts un tam visam bonusā vel rāda reklāmas.

    Trx450
    21.01.2024 23:46

    Es kaut kā biju palaidis garām to, ka reklāmu neskatīšanās tagad definē kā pirātismu.
    Gadus 12 atpakaļ kad teļukā sākās reklāma, es pārslēdzu citu kanālu kur nav reklāma. Kā izrādās biju pirāts.
    Man kaut kā vienalga kā YT vai satura veidotāji pelna naudu. Tā nav mana problēma un mana nodarbošanās.
    YT ikdienā neskatos.
    Un ja kāds jūtās apzagts un palicis bez ienākumiem neapgrozot reklāmas daudzumu, tad tā ir viņu paša problēma. Katrs savas laimes kalējs.

    Biteme
    23.01.2024 21:21

    Kamēr YT algoritms bloķēs kanālus, balstoties tikai uz botu sūdzībām, tikmēr es ne tikai principiāli neaplūkošu abonēšanas iespēju, bet arī bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem turpināšu vairīties no reklāmu skatīšanās.

    Ir zināmi gana daudz gadījumi, kad kremļa velli saspaida dislaikus un sūdzības, beigās panākot normālu kanālu slēgšanu, un tas notiek uz 1-2-3, bez brīdinājuma un paskaidrojuma.

    Šodien slēgts The Insider kanāls (izmeklējošā žurnālistika) ar visu saturu, tiesa, uztaisīts jauns (kas laikam skaitās YT noteikumu pārkāpums – nebrīnītos).

    Reklāma