Web Analytics
More
    Reklāma

    Honda: Nepieciešams tehnoloģisks izrāviens, lai ražotu budžeta klases elektroauto

    Jaunākie raksti

    Lai autoražotāji saviem klientiem varētu piedāvāt budžeta klases elektroauto, nepieciešams tehnoloģisks izrāviens, apaļā galda diskusijā CES 2024 izstādes laikā teicis Honda izpilddirektors Tošihiro Mibe. Viņš norāda, ka pa īstam pieejams auto nebūs nopērkams, kamēr nebūs jaunu tehnoloģiju.

    “Ja gribam mašīnu par 30 tūkstošiem dolāru, mums ir vajadzīgs kaut kas jauns, vajadzīgs izrāviens. Protams, apzinos, ka nepieciešams kompakts elektroauto un no savas puses strādājam pie šādas mašīnas attīstības,” izteicies Mibe.

    Problēma ir vecā labā litija jonu bateriju cena, kas joprojām ir augsta. Honda izpilddirektors norāda, ka, lai piedāvātu lētāku mašīnu, tā jāaprīko ar mazāku bateriju šūnu skaitu. Tas savukārt nozīmē mazāku nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi un viņš apšauba šāda auto pievienoto vērtību klientam.

    Atbilde šīm bažām un ilgi gaidītais lēciens tehnoloģiskajā attīstībā ir cietvielu jeb solid-state akumulatori. Šai jaunajai tehnoloģijai ir potenciāls samazināt izmaksas, vienlaikus būtiski veicinot automašīnu veiktspēju.

    Honda attīsta jaunās paaudzes elektroauto, kuriem būtu jānonāk tirdzniecībā, sākot no 2026. gada. Šobrīd par tiem ir ļoti maz tehniskās informācijas un mazticams, ka tie jau būs aprīkoti ar cietvielu baterijām. Pagaidām pie tiem tiek strādāts, tiek izstrādāti un attīstīti dažādi prototipi, taču prognozes par sērijveida ražošanu ir ļoti nenoteiktas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma