Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” apstiprina, ka atlaidīs ap 1000 darbinieku

    Jaunākie raksti

    Nupat jau rakstījām par “Amazon” vērienīgajiem darbinieku atlaišanas plāniem, atbrīvojot no amata 35% meitasuzņēmuma “Twitch” strādājošo. Tagad arī “Google” informējusi, ka atlaidīs simtiem darbinieku vairākās nodaļās. Uzņēmums apstiprinājis, ka darba vietu kopumā zaudēs ap 1000 strādājošo.

    “Google” informējusi, ka darbinieku atlaišana tiks īstenota inženierijas un pakalpojumu sniegšanas nodaļās. Ar mērķi pārstrukturēt zināšanu un informācijas produktu komandas tiks atlaisti darbinieki, kuri strādāja pie “Google” balss asistenta. Tāpat no uzņēmuma atlaista lielākā daļa papildinātās realitātes aparatūras komandas, un šajā ziņā “Google” sadarbosies ar citiem oriģinālo iekārtu ražotājiem. Ziņojumā arī minēts, ka “Google” tagad būs viena galvenā aparatūras inženieru komanda, nevis atsevišķas komandas, kas strādās ar “Pixel”, “Fitbit” un “Nest”. Te jāpiezīmē, ka arī “Fitbit” līdzdibinātāji Džeimss Pārks un Ēriks Frīdmens aiziet no darba uzņēmumā.

    Reklāma

    “Google”, kurā 2023. gada septembrī strādāja 182 tūkstoši darbinieku, informēja, ka darba vietu samazināšana ir daļa no organizatoriskām izmaiņām. Kompānija norādīja, ka 2023. gada otrajā pusē vairākas komandas veica izmaiņas, lai kļūtu efektīvākas un strādātu labāk. Dažas komandas turpina veikt šāda veida organizatoriskas izmaiņas, kas ietver darbaspēka samazināšanu visā pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma