Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitch” plāno atlaist trešdaļu darbinieku

    Jaunākie raksti

    Darbinieku masveida atlaišanas pasākumi turpinās arī 2024. gadā, un to pierāda “Amazon” piederošais video straumēšanas serviss “Twitch“. Uzņēmums pašā gada sākumā sagādājis nepatīkamu pārsteigumu saviem darbiniekiem, paziņojot, ka atlaidīs 35% darbaspēka jeb ap 500 strādājošo. Ja šie plāni tiks īstenoti, šis būs viens no vērienīgākajiem darbinieku atlaišanas pasākumiem tehnoloģiju uzņēmumos.

    Lēmums par darbaspēka samazināšanu pieņemts pēc tam, kad pērnā gada nogalē virkne “Twitch” nodaļu vadītāju aizgājuši no uzņēmuma. Kopš novembra amatu “Twitch” pametis galvenais klientu speciālists, satura nodaļas vadītājs un galvenais ieņēmumu dienesta vadītājs.

    Reklāma

    Uzņēmums pagaidām nav atklājis iemeslus šādam solim, taču tie, visticamāk, tālu nav jāmeklē. Līdzīgi kā citu uzņēmumu gadījumā arī “Twitch” ir saskāries ar ekonomiskajiem izaicinājumiem un tirgus nenoteiktību. Tiesa, uzņēmums ir mēģinājis palielināt ieņēmumus, vairāk koncentrējoties uz reklāmām taču deviņu gadu laikā kopš “Amazon” to iegādājās, peļņu nav izdevies gūt.

    Būtiski piezīmēt, ka šī arī nav pirmā masveida darbinieku atlaišana, kas tiek īstenota “Twitch”. Pērnā gada martā uzņēmuma izpilddirektors Toms Klensijs paziņoja par ap 400 darbinieku atlaišanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Firestarter
    11.01.2024 19:43

    Apnīk jau šie tipveida raksti, ka kaut kāda kompānija plāno kaut ko atlaist. Nu un?? Itkā kompānijām nebūtu tiesību atlaist darbiniekus, ja tām tos vairs nevajag, par ko tādu vispar bezjēdzīgi cept rakstus, manuprāt.

    Kursors.lv
    11.01.2024 20:20
    Reply to  Firestarter

    Mēs rakstām par to, ko uzskatām par kaut kādā mērā aktuālu un svarīgu. Šī konkrētā ziņa ir nozīmīga ar to, ka izskatās, ka sāk iezīmēties vēl viens tech darbinieku atlaišanas vilnis, jo pēdējās nedēļas laikā jau vairākas labi zināmas tech kompānijas atlaiž kaudzēm darbinieku.

    Sultran
    12.01.2024 00:55

    SAD

    Karlis
    12.01.2024 10:16

    IT darbaspēks paliks lētāks. Tas labi. Jo ir briesmīgi pārcenots.

    Sergejs
    12.01.2024 11:21
    Reply to  Karlis

    It īpaši ja salīdzina, piemēram, ar ugunsdzēsēju. Vieni spaida podziņas kondicionētā ofisā ražojot gļukus, otri glābj dzīvības riskejot ar savējām

    Krotow
    12.01.2024 11:55
    Reply to  Karlis

    IT darbaspēkam arī jāēd. Pārtikas un komunālo rēķinu cenas pēdējos gados arī ir pamatīgi kāpušas.

    Reklāma