Web Analytics
More
    Reklāma

    Honda demonstrē divus jaunus elektriskos konceptus, iezīmējot elektrisko nākotni

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Honda CES 2024 izstādē prezentējis divus elektriskos konceptauto, kas būs daļa no Honda nākotnes elektriskā virziena. Ražotājs arī atklājis, ka šie jaunie elektriskie modeļi būs iekļauti “Honda 0” modeļu līnijā. Kompānija jau iepriekš bija izziņojusi visnotaļ ambiciozu plānu piedāvāt 30 jaunus elektriskos modeļus līdz 2030. gadam. Divi prezentētie koncepti tagad sniedz zināmu ieskatu tajā, kur virzās Honda.

    Interesantākais un zināmā mērā svarīgākais ir koncepts ar nosaukumu “Saloon”. Ražotājs saka, ka šis koncepts kalpos par pamatu pirmajam jaunajam sērijveida modelim, kam ražošanā jānonāk ap 2026. gadu. Vispirms tas tiks piedāvāts Ziemeļamerikā, vēlāk arī citviet pasaulē. Honda informē, ka koncepts un tam sekojošais sērijveida auto būvēts uz jaunas, speciāli elektroauto paredzētas platformas un tam esot pārsteidzoši ietilpīgs, kā arī ražots no ilgtspējīgiem materiāliem.

    Tehniski Honda vēlas ieviest “steer-by-wire” sistēmu, kā arī “yoke” stūresratu, kādu jau esam redzējuši Tesla mašīnās. Taisnības labad jāsaka, ka Tesla gadījumā tas izraisījis pretrunīgas atsauksmes.

    Otrs demonstrētais koncepts ir “Space Hub” – noapaļots minivenam līdzīgs transportlīdzeklis ar divām pagriežamām sēdekļu rindām, lai iekšā sēdošie varētu sēdēt cits citam pretī. Informācijas par šo konceptu pagaidām ir mazāk – pagaidām nav zināms vai šis auto tuvākā vai tālākā nākotnē pārtaps sērijveida modelī. Tas, ko varam prognozēt noteikti – mūsdienu ar krosoveriem apsēstajā pasaulē Honda noteikti nekavēsies piedāvāt savu SUV.

    Šie nākamās paaudzes Honda 0 elektroauto ir pašu Honda inženieru izstrādāti, ražotājam beidzot veltot nopietnu uzmanību elektroauto attīstībai. Pagaidām precīzas tehniskās informācijas gluži vienkārši nav. Piemēram, par nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi Honda saka, ka tas būs “gana liels”. Ko tieši tas nozīmē, nav zināms.

    Japāņu kompānija kā vienu no prioritātēm izvirza mašīnu padarīšanu vieglāku, nodrošinot mūsdienīgu programmatūru un arī augstu efektivitāti. Honda sola, ka mašīnas no 15 līdz 80% varēs uzlādēties 10-15 minūšu laikā, savukārt bateriju degradācija 10 gadu laikā būšot zem 10%. Šis pēdējais gan ir apgalvojums, kuru vēl būs jāpārbauda praksē. Visi Honda 0 auto būs aprīkoti ar pašu izstrādātu programmatūru, kas izmantos mākslīgo intelektu, lai apgūtu vadītāja paradumus un tiem pielāgotu mašīnu. Varam piebilst, ka Honda arī prezentējusi jaunu logo, kas tiks izmantots šīm mašīnām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    12.01.2024 09:32

    Pamodās. Viņu e bija vilšanās gan pircējiem, gan pašai Honda. Tad klusums. Un nu izlīda ar konceptiem, neviens no kuriem vēl vismaz gadu nebūs nopērkams sērijveidā.

    Reklāma