Web Analytics
More
    Reklāma

    LG prezentē pasaulē pirmo bezvadu caurspīdīgo OLED televizoru

    Jaunākie raksti

    Šodien, 9. janvārī, oficiāli sākas gadskārtējā un gada lielākā tehnoloģiju izstāde “CES 2024”, kuras laikā tehnoloģiju pasaules milži prezentē savus jaunākos un inovatīvākos risinājumus, par kuriem arī centīsimies čakli pastāstīt jums. Viens no ilggadējiem izstādes dalībniekiem ir LG, kas lielākoties dalās ar pašu svaigāko televizoru segmentā. Šogad uzņēmums prezentē ko īpaši interesentu – pasaulē pirmo bezvadu caurspīdīgo OLED televizoru.

    Papildus tradicionālākiem plakanajiem ekrāniem LG “CES 2024” prezentē kā pats saka – “pirmo bezvadu caurspīdīgo OLED T televizoru ar 4K izšķirtspēju un bezvadu pārraides tehnoloģiju audio un video saturam”. Tā ekrāns ir arī sarullējams, ko pēc vajadzības var pacelt vai nolaist.

    Reklāma

    OLED T televizoru darbina LG jaunais “Alpha 11 AI” procesors ar četras reizes lielāku veiktspēju nekā iepriekšējās paaudzes mikročipam. Kompānija atklāj, ka papildu jauda nodrošina par 70% lielāku grafisko veiktspēju un par 30% lielāku apstrādes ātrumu. Tāpat jāuzsver, ka OLED T darbojas ar LG pērn prezentēto tehnoloģiju “Zero Connect Box”, kas bezvadu režīmā no citām ierīcēm uz televizoru ļauj nosūtīt video un audio saturu.

    Jāpiemin, ka līdztekus tam Samsung prezentējis arī pirmo bezvadu caurspīdīgo Micro LED ekrānu. Tiesa, cenas un pieejamība par abām ierīcēm pagaidām nav atklātas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jurs
    09.01.2024 12:54

    Tad LG vai Samsung??

    Pēča
    09.01.2024 14:07

    Samsung liekas pirms 2 vai 3 gadiem CES, kā conceptu bija izveidojis un atrādija ‘nākotnes’ TV, bet realitātē nekur diži tālāk netika jo pat nepiedavāja iegādaties – tas vienkarsi bija kā koncepts.

    Pagājušogad xiaomi? Sanāk ka bija realitātē pirmais caurspīdīgais TV kas patērētājiem piedavāja, bet tas tāds pa pusei caurspīdīgs bij….

    LG izskatās ka šogad ir pārņēmis stafeti un reali ja tev piķis pilna p… ta varēsi šogad fleksot… Jo nedz es, ne tu to varēsi atļauties tādu TV, kas noteikti būs jauna BMW cenā. ;)

    P.S. Samsungs arī šogad ir ar solījumiem, ka iznāks, bet ne oled, uz led tehnologiju(drošvien pilnveidota tehnologija no tā jau novcecojusā koncepta principa) lai tīri uz papīra neatpaliktu un būtu ko likt pretī.

    Vispār jau interesanti vai šis būs kas noderīgs, vai kartējais mārketinga triks uz ko atšķirties un iekasēt papildus piķi no katra modeļa, jo tak ”kruta” fukcija kuru tev NOTEIKTI vajag- jo kaimiņam tāds esot!!!! (kā tas bija ar 3D)

    Šis ‘caurspīdīgums,’ kā kādi dekoratīvie elementi veikalā u.c. lai piesaistītu- varbūt, bet vai mājai un prvatajai dzīvei būs baigi noderīga funkcija… Pagaidām esmu skeptisks.

    Last edited 3 months ago by Pēča
    bomarstiim
    09.01.2024 14:55
    Reply to  Pēča

    Samsung ir caurspīdīgs micro led panelis, kas tieši ir nākotnes tehnoloğija. Nez kāpēc kursors izvēlējies rakstīt tikai par LG.

    Kursors.lv
    09.01.2024 14:59
    Reply to  bomarstiim

    Varbūt uzrakstīsim arī par Samsung veikumu.

    viens
    10.01.2024 06:24

    lg micro oled? (varbūt jāizlabo rakstā :) )

    Kursors.lv
    10.01.2024 06:56
    Reply to  viens

    Jā, pareizi – micro LED displeju prezentēja Samsung. Rakstā šī nianse izlabota, paldies!

    Skābene
    10.01.2024 09:00
    Reply to  bomarstiim

    Cik redzēti video ar tiem micro led, tad izskatās ļoti labi un pamatā paredzēti veikalu skatlogiem, priekš reklāmām! Visi plēvju līmētāji tagad klusi raud spilvenā!

    Krotow
    09.01.2024 13:09

    Caurspīdīgs OLED ekrāns izskatās stipri tuvu visādiem Sci-Fi infopaneļiem no ļoti seniem kino :)

    jhj
    09.01.2024 14:39

    sitadus rādīja jau pirms padsmit gadiem, bet kam tāds spoks ir vajadzīgs?

    viens
    10.01.2024 06:22
    Reply to  jhj

    gleznai kā izgaismojošs rāmis un aizsargstikls.

    nedarata
    09.01.2024 16:53

    cik metrus velk tā bezvadu elektrība?

    Reklāma