Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo elektroauto tirdzniecībā aizvadījis veiksmīgu gadu un prognozē tālāku izaugsmi

    Jaunākie raksti

    Aizvadītais 2023. gads elektroauto tirdzniecībā bijis veiksmīgs Volvo, ražotājam piegādājot 113 419 automašīnas, kas ir būtiski vairāk nekā gadu iepriekš – 2022. gadā Volvo pārdeva 66 749 elektroauto. Lai arī absolūtos skaitļos pārdošanas apjomi nebūt nav tik lieli kā citiem autoražotājiem, pārdošanas tendence ir augšupejoša un Volvo nesaskaras ar pieprasījuma trūkumu kā atsevišķi citi autoražotāji.

    Ja raugāmies uz kopējo Volvo pārdoto mašīnu apjomu, tad elektroauto tirdzniecība sastādīja aptuveni 16% no kopējā pārdoto mašīnu skaita. Arī šādā statistikas griezumā elektroauto pamazām iemanto popularitāti Volvo pircēju vidū – 2022. gadā 10,9% pārdoto mašīnu bija elektroauto, bet 2021. gadā vien 3,7%. Kā zināms, Volvo apņēmies no 2030. gada tirgot tikai un vienīgi elektroauto. Tiesa, decembris bija lēnāks nekā cerēts, proti, tirdzniecības apjomi kritušies visos galvenajos reģionos, ja salīdzina ar 2022. gada decembri. Ražotāja vadība gan norāda, ka nav saskatāma tendence samazināties pasūtījumu skaitam un darbs turpinās kā ierasts.

    Volvo prognozē, ka izaugsme turpināsies un elektroauto pārdošanas apjomi turpinās kāpt, tirgū ienākot viņu jaunākajiem modeļiem. Pirmkārt, ļoti lielas cerības tiek liktas uz EX30 krosoveru, kurš tirgū pilnvērtīgi ienāks šogad. Vismaz uz papīra tas ir ļoti intriģējošs piedāvājums par relatīvi saprātīgu cenu, ja salīdzinam ar kopējo elektroauto tirgu. Man personīgi šis šķiet tiešām ļoti, ļoti interesants auto, kuru apskatīt. Tāpat vajadzētu sagaidīt Volvo jauno elektrisko flagmani EX90, savukārt Ķīnā sāks tirgot EM90 minivenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ecco!
    08.01.2024 20:04

    Domāju, nākamais gads būs bēdīgs! Nozombētie pamuļķi drīz būs sapirkušies, bet saprātīgie cilvēki nepirks…

    Ivars Dzerve
    10.01.2024 11:50

    Uz šo (EX30) liku lielas cerības, bet noskatījos apskatus, kā ir braukt – un, nē paldies…PILNĪGI VISU bakstīt planšetē man neliekas ne ērti , ne arī droši.

    Last edited 3 months ago by Ivars Dzerve
    Reklāma