Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota Ķīnā atsauc aptuveni 25 000 elektroauto, jo tie nepareizi rāda akumulatora atlikumu

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Toyota, sadarbībā ar savu ķīniešu partneri FAW, izsludinājis jau otro vērienīgo elektriskā bZ3 elektroauto atsaukumu Ķīnā aptuveni astoņu mēnešu laikā – kompānija atsauc vairāk nekā 25 tūkstošus mašīnu, jo tās var nepareizi rādīt akumulatora atlikumu.

    Atsevišķos gadījumos fiksētas situācijas, kad mašīna vienkārši izslēdzas, jo akumulators ir tukšs, savukārt pie stūres sēdošais cilvēks par to nav bijis informēts, jo auto sniedz nekorektus datus.

    Atsaukumā norādīts, ka problēma saistīta ar neprecizitātēm mašīnas akumulatora vadības sistēmas programmatūrā, kā rezultātā akumulatora atlikuma dati var būtiski atšķirties no patiesās situācijas un vadītājs var pat nenojaust, ka mašīnai elektrības rezerves patiesībā iet uz beigām.

    Šī problēma īpaši attiecas uz mašīnām, kas vairākas reizes pēc kārtas nav pilnībā uzlādētas un ar mašīnām braukts lielā ātrumā. Ekstremālos gadījumos mašīna var pilnībā izslēgties bez jebkāda brīdinājuma. Problēma tiks risināta ar over-the-air programmatūras atjauninājumu, kam šo problēmu vajadzētu novērst.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma