Web Analytics
More
    Reklāma

    “Samsung” viedais ledusskapis ar MI palīdzību var ieteikt receptes, balstoties uz uztura vajadzībām

    Jaunākie raksti

    Samsung” jau kopš 2016. gada izstrādā viedos ledusskapjus. Lai arī tolaik tehnoloģija vēl bija tālu no ideāla, tas bija liels lēciens tajā, kādas iespējas cilvēkam ikdienā var sniegt ledusskapis, atskaitot pārtikas uzglabāšanu. Šo gadu laikā kompānija ir sasniegusi lielu progresu viedās virtuves tehnikas izstrādē un nupat izziņojusi gudro ledusskapi “AI Family Hub+”, kas ar mākslīgā intelekta (MI) palīdzību spēs ieteikt receptes, balstoties uz tajā esošajiem pārtikas produktiem un lietotāja uztura paradumiem.

    Jauno ledusskapi “Samsung” plāno prezentēt janvārī gaidāmajā tehnoloģiju izstādē “CES 2024”. Uzņēmums tam piedāvā četru durvju dizainu, no kurām vienās iebūvēts 32 collu liels skārienkekrāns, ko var savienot ar savām “Samsung Galaxy” ierīcēm, kā arī piekļūt “Samsung”, “TikTok” un “Youtube” lietotnēm.

    Reklāma

    Tomēr galvenā “AI Family Hub+” pievienotā vērtība droši vien ir integrētās MI funkcijas, kuru mērķis, protams, ir padarīt lietotāja dzīvi ērtāku. Piemēram, ledusskapī iebūvēta iekšējā kamera, kas ar datorredzes palīdzību spēj identificēt pārtikas produktus. Tāpat ledusskapis var savienoties ar “Samsung Food” un “Samsung Health” lietotnēm un izveidot receptes no esošajiem pārtikas produktiem, balstoties uz lietotāja uztura vajadzībām. “AI Family Hub+” arī piedāvā funkciju “Image to Recipe” – attēlā atpazīt maltītes un pārtikas produktus un ģenerēt receptes no tiem.

    Protams, ledusskapim ir daži ierobežojumi, kā nu bez tā. Tā “Vision AI” funkcija var identificēt līdz 33 pārtikas produktiem, tāpēc jārēķinās, ka neko pārlieku eksotisku iekārta nevarēs atpazīt. Vēl viens aspekts ir produktu derīguma termiņi – tie lietotājiem jāievada manuāli ledusskapja skārienkekrānā. “AI Family Hub+” paziņos, kad tuvojas termiņa beigas un ieteiks receptes, ko no konkrētā produkta pagatavot.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ....
    29.12.2023 12:43

    Ok.. tas ir, kas tāds ko nespētu atrast telefons ?
    Vai tiešām ērti skraidīt un skatīties uz ledusskapja?

    Saprastu, ja MI mācètu atšķirt visus produktus pats, kuri ievietoti ledusskapī un attiecīgi piemeklēt atbilstošas receptes iespēju līmenī.

    Juris
    29.12.2023 15:05

    Pietrūkst tikai viedā plīts, kas pati pagatavos šīs recepetes :D

    Janka
    29.12.2023 20:23
    Reply to  Juris

    Labāk jau viedais brūnganais čalis uz žiperīga velo ar kuba formas zaļo mugursomu. Būs ātrāk un labāk.

    Krotow
    29.12.2023 17:02

    Vēl vajag viedo pārtikas pievedēju un viedo virtuveni, kuri pievedīs ēdamo un uztaisīs pusdienas. Un viedo palīgu no atrofēšanās dēļ nekustīga dzīvesveida un pārtaukošanās kustēties vairs nespējīgā patērētāja aizvelšanai uz ateju.

    Last edited 4 months ago by Krotow
    Biteme
    29.12.2023 17:15
    Reply to  Krotow

    Un tur – japānu gudrais pods, kas izdrukā diagnozi un arī zāļu recepti.

    Krotow
    29.12.2023 23:20
    Reply to  Biteme

    Drīzāk kaut kāda uzparikte regulārai nederīgo ķermeņa šķidrumu nomaiņai :) Tie, kuri tos viedumus varēs atļauties, varēs atļauties arī to. Pārējie līdzīga dzīvesveida piekopēji vnk apmirs, jo nespēs apmaksāt ārstēšanos.

    Gundars
    30.12.2023 09:16

    Gadžeti ar recepšu ieteikumiem fāstfūda laikmetā. Pelmeņi cepti, pelmeņi vārīti…
    Izteikti lielākais vairums vidējā cilvja atvērs ledusskapi lai paņemtu kaut ko gatavu un maksimums iemestu mikroviļņu krāsnī uzsildīt. Atlikusī daļa zvanīs wolt-bolt-šmolt.
    Un šāda līmeņa ledusskapjus principā pērk tie, kurii paši negatavo vispār.

    Reklāma