Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīniešu elektroauto ražotājs BYD Ungārijā būvēs savu pirmo rūpnīcu Eiropā

    Jaunākie raksti

    Viens no pasaulē lielākajiem elektroauto ražotājiem, ķīniešu kompānija BYD savu pirmo elektroauto rūpnīcu Eiropā izvēlējusies būvēt Ungārijā. Uzņēmums jau sācis piedāvāt savas mašīnas vairākās Eiropas valstīs, iemantojot zināmu popularitāti, tāpēc mašīnu ražošana uz vietas Eiropā ir visnotaļ likumsakarīgs nākamais solis, lai censtos realizēt savas ambīcijas.

    Plānots, ka rūpnīca atradīsies Segedas pilsētas tuvumā Ungārijas dienviddaļā. BYD plāni paredz ražot ne tikai elektroauto, bet arī plug-in hibrīdus. Valsts ārlietu ministrs izteicies, ka šis projekts ir vienas no lielākajām ārvalstu investīcijām Ungārijas vēsturē, tiesa, arī Ungārijas valdība piedāvā dažādas ekonomiskās iniciatīvas un atbalstu BYD. Precīzāku informāciju ministrs gan neatklāja.

    Jaunā rūpnīca ir daļa no Ungārijas centieniem kļūt par elektroauto ražošanas lielvalsti. BYD nebūt nav vienīgais autoražotājs, kas šajā Centrāleiropas valstī būvē jaunu rūpnīcu – pie Debrecenas pilsēta savu rūpnīcu būvē BMW, kas tur ražos savus jaunās paaudzes elektroauto. Akumulatoru rūpnīcas tur uzbūvējuši Samsung, CATL un citi uzņēmumi, tam izsaucot vides aizstāvju iebildumus. Projekts paredz, ka jaunajā BYD rūpnīcā ik gadu varēs saražot ap 200 tūkstošiem mašīnu.

    Ķīniešu autoražotājiem Eiropā gan ir zināmas problēmas, proti, Eiropas Savienība uzsākusi izmeklēšanu par to, ka ķīniešu autoražotāji saņem milzīgu finansiālo atbalstu no valsts, kas tiem sniedz negodīgas priekšrocības konkurencē ar eiropiešu ražotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tas pats Jānis
    29.12.2023 22:56

    Varēs visu eiropu apgādāt ar elektroautiņiem, kas pašiznīcinās. Ļaunerts būs priecīgs.

    Krotow
    29.12.2023 23:17

    Nevajadzēs pašiznīcināšanos. Pietiks ar ne pārāk nopietnu krašu lai auto varētu norakstīt.

    https://www.youtube.com/watch?v=S3T2SZZ-W4M

    Tur video arī redzēsiet atbildi, kāpēc cilvēki, kas negrib maksāt par qaqu uz kociņa, nemīl ķīniešu auto.

    Reklāma