Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes lukturos izmantos tirkīzzaļu krāsu, lai brīdinātu, ka auto brauc autonomi

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes ir viens no tiem, kas ar savām braukšanas palīgsistēmām sekmīgi sasniedzis Level 3 autonomās braukšanas līmeni – tas nozīmē, ka noteiktos apstākļos un vietās vadītājs drīkst novērst uzmanību no ceļa, sākt lasīt grāmatu vai darīt jebko citu, bet mašīna brauc pati. Tiesa, vadītājam jābūt gatavam pārņemt vadību noteiktā laikā. Mercedes arī nākuši klajā ar veidu, kā citus satiksmes dalībniekus informēt par to, ka auto brauc pats un bez cilvēka iesaistes – auto lukturi būs iekrāsoti tirkīzzaļā krāsā.

    Autoražotāja pārstāvji norāda, ka šī krāsa ir labi pamanāma, turklāt tā atšķiras no citām krāsām, kas tiek izmantotas dažādiem signāliem satiksmē. Lukturi iekrāsosies tirkīzzaļā krāsā gan auto priekšā, gan aizmugurē, tādējādi visiem apkārtesošajiem būs informācija, ka auto konkrētajā brīdī brauc pats. Mercedes arī norāda, ka šāds risinājums sniedz papildus informāciju, piemēram, ceļu policijai, kas attiecīgi var pieņemt izsvērtus lēmumus par savu rīcību un pārbaužu nepieciešamību.

    Sākotnēji šāds risinājums apstiprināts Kalifornijā, kur paredzēti 2 gadus ilgi testi, savukārt Nevadas štatā ASV šis risinājums sērijveida auto būs atļauts no 2026. gada. Šobrīd Mercedes Level 3 braukšanas palīgsistēma Drive Pilot pieejama lepnākajos EQS un S-klases modeļos, bet laika gaitā tā tiks ieviesta arī plašākām masām pieejamākos auto.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    xs1
    22.12.2023 11:52

    Ja tirkīzs ieslēgtos arī tad , kad lieto pie stūres telefonu bez autopilota , tad Latvijā saviem 90 procentiem vislaik tas degtu :)

    Xxx
    23.12.2023 17:10

    Un kurš atbildēs pa ģļuku sekām

    Guntars K
    25.12.2023 18:33

    Man kā daltoniķim pajāt. Autoražotāja speciālisti rullē. :D

    Reklāma