Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks plāno Teksasā izveidot savu universitāti

    Jaunākie raksti

    Paralēli darbam savos uzņēmumos Īlons Masks, šķiet, ir pievērsies arī jauniešu izglītošanai. “Bloomberg” jaunākais ziņojums liecina par to, ka miljardieris vēlas Teksasas pilsētā Ostinā izveidot savu universitāti, kas koncentrētos uz STEM jeb zinātnes, tehnoloģiju, inženierijas un matemātikas virzienu apguvi.

    Taču pirms tam plānots atklāt izglītības iestādi jaunākiem censoņiem. Ziņots, ka Masks jau ir noziedojis 100 miljonus dolāru labdarības organizācijai “The Foundation”, kas plāno atvērt skolu, kurā mācītos pamatskolas vecuma bērni. Mācību programma būtu fokusēta uz STEM priekšmetu apguvi, un plānots, ka sākotnēji skolā tiktu uzņemti 50 skolēni.

    Reklāma

    Šī labdarības organizācija plāno paplašināt savu darbību un ar Īlona Maska finansiālo atbalstu izveidot universitāti. Sākotnēji plānots, ka mācības tajā būs bez maksas. Pats Masks pagaidām nav komentējis šos izteikumus.

    Jāpiezīmē, ka miljardieris jau agrāk interesējies par skolas atklāšanu un 2014. gadā pat izveidoja nelielu privāto skolu “Ad Astra”, kurā mācījās gan Maska paša, gan viņa padoto bērni. Viņš toreiz atklāja, ka šajā skolā atzīmes netiek liktas, tā vietā fokuss ir uz bērnu spēju un talantu attīstīšanu. Savukārt vēl pavisam nesen Masks interesējās par Montesori stila skolas izveidi Teksasā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.12.2023 16:47

    Skatotiek kādus kontus šis tips bloķē vaļā pār-Xotajā čivinatājā, izskatās ka tur drīzāk mācīs kā pareizi locīt folijas cepures.

    Desa
    15.12.2023 17:59

    Vatņikuniversitāti, vai? Galvenais noalgot Solovjovu vai Skabajevu kă rektoru, tad draugs Putins būs priecigs.

    Kerčas Mosts
    16.12.2023 12:04

    Nu bet lai pārpērk sTrempuļa universitāti!
    Viņam taču patīk tādas šņagas nopirkt gatavas.
    Tremps tagad aizņemts ar balotēšanas parodiju, īstais laiks…

    Reklāma