Web Analytics
More
    Reklāma

    E-komercijas uzņēmums “Etsy” atlaiž 11% darbinieku

    Jaunākie raksti

    “Jauku pārsteigumu” saviem padotajiem gada nogalē sagādājis e-komercijas uzņēmums “Etsy”. Kompānija paziņojusi, ka atlaiž 11% no sava darbaspēka jeb 225 strādājošo. Šī ir pēdējos gados vērienīgākā darbinieku atlaišana, ko uzņēmums īstenojis.

    Savā paziņojumā darbiniekiem “Etsy” izpilddirektors Džošs Silvermans skaidro, ka “pēc padziļinātām diskusijām un rūpīgas izvērtēšanas nolemts reorganizēt uzņēmuma iekšējo struktūru, lai rūpīgāk salāgotu savus resursus ar biznesa prioritātēm un uzlabotu klientu apkalpošanu”. Silvermans turpina, ka viens no vajadzīgiem soļiem uzņēmuma veiksmīgā reorganizācijā ir darbinieku atlaišana, samazinot darbavietu skaitu par 11%. Viņš uzsvēris, ka šis lēmums bijis viens no grūtākajiem, ko “Etsy” jebkad pieņēmis un no tā vienmēr mēģināts izvairīties.

    Reklāma

    Kā galvenos iemeslus darbaspēka samazinājumam “Etsy” norāda uz patērētāju tēriņu samazināšanos, kopējiem ekonomiskajiem izaicinājumiem un nepastāvīgo makro klimatu. “Etsy” ieņēmumu pieaugums pēdējos gados jau bija apstājies, klientiem pēc pandēmijas laika rūpīgāk izvērtējot savus tēriņus. Tāpat būtiska nozīme bijusi arī konkurentu – “Temu” un “Shein” – straujajam uzplaukumam.

    Jāpiezīmē, ka “Etsy” ir viens no daudziem uzņēmumiem, kam šogad bija jāpieņem lēmums par darbinieku masveida atlaišanu. Gada laikā darbaspēku ievērojami samazināja tādas kompānijas kā “Spotify”, “Google”, “Amazon”, “Tidal”, “Snap” un citas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Riko
    17.12.2023 11:00

    Temu-miskaste jau nav baigas konkurents etsy.

    Krotow
    17.12.2023 21:28
    Reply to  Riko

    Temu ir pretīgi spameri. Nupat lien ārā ar spēku visās bezmaksas aplikācijās un sejasgrāmatā.

    Rihards
    06.04.2024 21:15

    Temu ražo atkritumus atšķirība no Etsy

    Reklāma