Web Analytics
More
    Reklāma

    Fiat Panda kļūs lielāka un arī elektriska

    Jaunākie raksti

    Itāļu autoražotāja Fiat pieprasītākais modelis Panda nākamvasar ieies elektriskajā ērā – autoražotājs gatavojot lielāku, ietilpīgāku Panda modeli, kas būs nopērkams arī elektriskā izpildījumā. Sākumcena solās būt itin demokrātiski 23 tūkstoši eiro, kas nav maz, bet mūsdienu jaunu mašīnu tirgū ir samērā labi.

    Fiat mātesuzņēmums Stellantis apņēmies turpināt Panda ražošanu arī ar iekšdedzes dzinēju, īpaši tad, ja Eiropas Savienība tik tiešām pārbīdis termiņus Euro 7 izmešu standartu ieviešanai.

    Zināms, ka jaunā, elektriskā Panda ir veidota, izmantojot Stellantis koncerna “Smart Car” platformu, uz kuras jau radīts Citroen e-C3. Paredzēts, ka ar šo platformu tiks radīti vismaz 7 elektriskie modeļi. Stellantis šādi cenšas nodrošināties pret ķīniešu autoražotāju ofensīvu Eiropā, viņiem cenšoties iekarot tirgu ar tehniski spējīgām mašīnām par konkurētspējīgāku cenu nekā spēj piedāvāt Eiropas ražotāji.

    Jaunā e-C3 cena ir iepriekšminētie 23 tūkstoši eiro un tiek prognozēts, ka Panda maksās līdzīgi. Balstoties līdzšinējā Stellantis koncerna politikā, varam izteikt prognozes, ka mašīnas tehniskie parametri un arī izmēri būs ļoti līdzīgi minētajam Citroen modelim, taču precīzus parametrus acīmredzot būs jāpagaida tuvāk brīdim, kad notiks mašīnas pirmizrāde.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.12.2023 14:46

    B klases elektriskais auto pa 23 k€, ja to uztaisītu ar vismaz 400 km reālu nobraucienu no 1 uzlādes šosejas režīmā ar ieslēgtu apkuri vai kondicionieri un būtu ātrās lādēšanas atbalsts, jau būtu labi.

    Reklāma