Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iMessage nav gana populārs, lai Eiropas birokrāti to kontrolētu

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība sliecas neregulēt Apple iMessage, jo tas pie mums acīm redzot nav gana populārs. Izpētes laikā atzīts, ka pārāk maz biznesa lietotāju izmanto Apple iMessage, lai šis serviss būtu uzskatāms par būtisku.

    Lai nodrošinātu godīgu konkurenci, Eiropas Savienībā (ES) kopš šī gada maija spēkā ir Digitālo tirgu likums, kura mērķis ir nodrošināt godīgu konkurenci un to, ka dažādas platformas tiešsaistē darbojas taisnīgi. Noteikumi attiecas uz virkni lielo uzņēmumu, tai skaitā Apple un Microsoft, kuri jau paspējušas paust iebildumus.

    Reklāma


    Eiropa gan vēl arvien plāno pieķerties pie App Store, Safari, iOS un pāris citu Apple veidotu servisu un lietotņu pakratīšanas, lai noteiktu, vai tiem ir kāda lielāka ietekme uz digitālo tirgu. iMessage var uzskatīt par pirmo šādu mēģinājumu tieša Apple sakarā. Te gan jāpiebilst, ka iMessage ir mežonīgi populārs ASV, droši vien tas arī bija pamats, lai Eiropa sāktu tieši ar iMessage pētīšanu.

    Lai serviss vai pakalpojums tiktu uzskatīts par būtisku digitālajā tirgū, Eiropā to jāizmanto vismaz 45 miljoniem lietotāju, kas ir robeža jauno konkurences noteikumu piemērošanai.

    Apple paziņo, ka nākamajā gadā iPhone tomēr saņems RCS atbalstu

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    08.12.2023 10:14

    Nu neticu ka Eiropa iMessages nelieto 45 milj. cilveku. Eiropa iedzivotaju skaits ir 742,002,115, un iOS lietotaju skaits ir 35.34%. Tagad varam parekinat cik ir iOS lietotaju skaits. Laikam vadiibaa, kaadam churina saskreja, ja saks kontrolet iMessages.

    Skābene
    08.12.2023 10:39
    Reply to  Oskars

    Salīdzinot ar Whatsapp to apple i-mēslu praktiski nelieto, jo kāda jēga no servisa, kas paredzēts tikai šauram lietotāju lokam? Kāpēc Android nometnei tāds būtu vajadzīgs, ja visus var sasniegt ar Whatsapp, Signal, Telegram, kas darbojas gan uz Android, gan iOs?

    Name*
    08.12.2023 11:39
    Reply to  Oskars

    Rakstā ir drusku kļūda. Jābūt 45 milj. lietotāji no Eiropas Savienības nevis Eiropas.

    Oskars
    08.12.2023 16:41
    Reply to  Name*

    Ar visu tevis mineto kludu raksta, tad varam precizet EU iedzivotaju skaits: 448,387,872 joprojam rekinam 35.34% iOS lietotaju.

    asdf
    08.12.2023 13:07
    Reply to  Oskars

    Un pat tie krāna staipītāji labprātāk lieto Whatsapp, Telegram, nevis savu iebūvēto sūdu.

    K99
    10.12.2023 20:38
    Reply to  asdf

    Kad varēsi atļauties iphone un pats pamēģināsi imessage sapratīsi ka nemaz tik slikts arī nav

    Reklāma