Web Analytics
More
    Reklāma

    Tehnoloģiju milži izveidojuši aliansi ar mērķi veicināt atklātu MI attīstību

    Jaunākie raksti

    Mākslīgā intelekta (MI) attīstība gada laikā sasniegusi neticamu ātrumu. Šobrīd savus spēkus šajā jomā lielākoties iemēģina lielie tehnoloģiju uzņēmumi, kuri ļoti labi apzinās ne tikai iespējas, bet arī riskus, ko MI var dot. Tāpēc tehnoloģiju nozares lielākie spēlētāji, organizācijas, mācībspēki izveidojuši mākslīgā intelekta aliansi jeb “AI Alliance” ar mērķi veicināt šīs tehnoloģijas atklātu un drošu attīstību.

    Jaunā apvienība pauž kopīgu uzskatu, ka MI modeļiem jābūt atvērtā pirmkoda modeļiem. Šobrīd jaudīgākie un spējīgākie modeļi, ko izstrādājuši, piemēram, “OpenAI” un “Google”, tādi nav.

    Reklāma

    MI alianses mērķis ir koncentrēties uz atbildīgu un atklātu MI tehnoloģiju attīstību. Apvienība arī atbalstīs programmētājus un zinātniekus, lai tie pieņemtu atvērtās tehnoloģijas, palīdzēs veidot sadarbību šajā jomā starp organizācijām, politikas veidotājiem, regulējošām iestādēm un sabiedrību. MI alianse arī centīsies palielināt atvērtā pirmkoda MI modeļu skaitu. Norādīts, ka alianses darbs sniegs trīs būtiskas priekšrocības: ātrāku progresu, lielāku drošību un vienlīdzīgas iespējas, nodrošinot ikvienam piekļuvi izstrādātajiem MI rīkiem.

    Šobrīd aliansē iestājušies vairāk nekā 40 biedri, tostarp “Meta”, IBM, AMD, “Dell Technologies”, “Intel”, “Oracle”, NASA, virkne universitāšu un citu akadēmisko iestāžu, pētniecības, drošības organizācijas.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma