Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Latvijas privātuma aizstāvji šoreiz sper pretī Meta izdarībām

    Jaunākie raksti

    Kopumā 20 Eiropas patērētāju aizsargi vērsušies pret Facebook un Instagram īpašnieku Meta. Sūdzība iesniegta Eiropas Savienības sadarbības tīklam patērētāju tiesību aizsardzības jomā. Viens no iniciatīvas autoriem ir mūsu pašu Patērētāju interešu aizstāvības asociācija (PIAA).

    Sūdzība ir par Facebook ieviesto nosacījumu, kas ļauj vai nu piekrist, ka Facebook apstrādā lietotāju datus reklāmas nolūkos, vai arī jāmaksā mēneša abonēšanas maksu, lai Facebook pārtrauktu rādītas reklāmas. Šāda pieeja nosaukta par netaisnu un neatļautu.

    Reklāma

    Sūdzībai pievienojošās privātuma un patērētāju aizsardzības biedrības no Bulgārijas, Čehijas, Dānijas, Francijas, Grieķijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Zviedrijas.

    Vēl viena problēma slēpjas tajā, ka Facebook datu vākšana arī pēc abonēšanas maksas samaksas nekur nepazūd. Facebook vismaz netieši liek domāt, ka izvēloties maksas abonementu, patērētāji iegūst privātumu aizsardzību, kas ietver mazāku vai pat nekādu datu uzkrāšanu un izsekošanu. Cik var noprast, Facebook tomēr lietotāju datus vāks jebkurā gadījumā, bet tos izmantos nevis reklāmu rādīšanai, bet gan citiem mērķiem lietotāju profilēšanai.

    “Meta” Eiropā sāk piedāvāt “Facebook” un “Instagram” maksas abonementu bez reklāmām

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ecco!
    01.12.2023 20:01

    Teātris!

    Reklāma