Web Analytics
More
    Reklāma

    “Balcia” sāk izmantot mākslīgā intelektā balstītu risku aprēķinu programmu auto apdrošināšanā

    Jaunākie raksti

    Apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmums “Balcia” uzsācis sadarbību ar Šveices jaunuzņēmumu “kasko2go”, ieviešot mākslīgā intelekta (MI) balstītu riska aprēķina programmu. Tā ļaus veikt vēl precīzāku riska novērtējumu noteiktiem automobiļiem un to vadītājiem, radot jaunu pieeju automobiļu apdrošināšanā Latvijā.

    “Šī ir inovatīva datu analīzes un modelēšanas tehnoloģija, ko līdz šim Latvijā nav izmantojis neviens no esošajiem apdrošinātājiem. Tas ļauj mums būt par priekšgājējiem, ieviešot apdrošināšanas nozarē arvien jaunas inovācijas, kas sniedz reālas priekšrocības. “kasko2go” piedāvātais risinājums ļaus efektīvāk pārvaldīt mūsu motoru produktu portfeli, pieņemt vēl apzinātākus lēmumus par polises cenu politiku un risku novērtējumu,. Tehnoloģiju plānojam izmantot ne tikai Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas un Polijas tirgos ” uzsver “Balcia” valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

    Reklāma

    Mūsdienu tehnoloģijas un mākslīgais intelekts ļauj veikli un precīzi analizēt lielus datu apjomus īsā laikā. “kasko2go” izmanto inovatīvu un progresīvu riska novērtējuma sistēmu, kas nodrošina datos balstītu apdrošināšanas pakalpojumu. Riska novērtējuma sistēma izmanto datus no trīs galvenajiem avotiem: valsts pārziņā esošās demogrāfiska, ģeogrāfiska un krimināla rakstura informācijas; brīvi pieejamus publiskos datus par atrašanās vietu un ceļu satiksmes intensitāti un komerciālos datus no pakalpojumu sniedzējiem. Papildus šiem datiem joprojām tiks izmantoti arī tādi rādītāji kā braukšanas stils, auto izlaiduma gads un marka. Visi šie dati tiek ievākti likumiskā ceļā, un šie dati tiek izmantoti likumā noteiktajā kārtībā.

    “Balcia” rūpīgi izvēlas savus sadarbības partnerus, un “kasko2go’’ ir pierādījis sevi kā stabilu tehnoloģiju uzņēmumu. Jaunuzņēmuma produktus par vērtīgiem atzinis arī Vācijas pārapdrošināšanas uzņēmums “Munich RE”.

    “Baltijas reģions izceļas ar augustu digitalizācijas līmeni. Daudzām valstīm “vecajā Eiropā” līdz tādam vēl tāls ceļš ejams. Redzam “Balcia” kā uzņēmumu, kurš ir atbildīgs ne tikai pret sevi, bet arī savu klientu. “Balcia” strauji attīstās un attīstībā domā par labākajiem iespējamajiem risinājumiem un produktiem klientam. Un mums ir patiess prieks būs daļai no šī jaunā personalizētā pakalpojuma,“ uzsver  “kasko2go” izpilddirektore Arina Mana.

    “Balcia” aplikācijā pieejams drošības rādītājs “Road Risk Report”

    Savukārt “Balcia” mobilās aplikācijas reģistrētie lietotāji var piekļūt “Road Risk Report” drošības rādītājiem, kas sniedz informāciju par ceļu drošību un melnajiem punktiem trīs kilometru rādiusā ap konkrēto adresi. Aplikācijā izvēloties vienu adresi, kurā lietotājs visbiežāk atrodas, iespējams izpētīt drošības līmeni, nelaimes gadījumu statistiku un laikapstākļus negadījuma brīdī.

    Šī informācija tiek nodrošināta, izmantojot datus no Centrālās statistikas pārvaldes, Valsts Policijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja, laikapstākļu prognozēšanas un informācijas tehnoloģiju uzņēmuma Weather.com, Google, Tom-Tom un Latvijas Valsts ceļiem. Iestājoties gada tumšākajam laikam, ”Balcia” aicina pastiprināti sekot līdzi drošībai uz ceļa. “Road Risk Report” kalpos kā neliels palīgs izvēloties drošāko maršrutu.

    Šī jaunā pieeja automobiļu apdrošināšanai Latvijā ir solis ceļā uz inovatīvu un klientu vajadzībām pielāgotu apdrošināšanas pakalpojumu nākotni, kur tehnoloģijas iet roku rokā ar cilvēka vajadzībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Fons
    27.11.2023 20:09

    Ceru, ka nav “Black Box” variants, kas izdod rezultātu, bet nevar izskaidrot. Interesanti, kā tiek administrēta tā daļa, ko modelis prognozē nekorekti.

    Vārds
    28.11.2023 00:20

    Grūti tā uzreiz spriest par ko īsti ir runa. Jau tagad apdrošināšanas polise aprēķins principā ir neironu tīkla grafs, kurā savāc/uzkrāj visu pieejamo inforāciju un ar ntajiem simtiem formulu izrēķina.

    Pašrisks
    29.11.2023 19:44

    Apdrošinātāja jebkurš izstrādāts cenošanas algoritms ir ar mašīnmācīšanos saistīts process. Ja Balcia saka, ka šis ir pavisam jauns un inovatīvs process, tad iesaku nedaudz izglītoties no kā sastāv makslīgais intelekts. Apdrošinātāji jau desmitiem gadu izmanto mašīnmācīšanās algoritmus cenošanai. Šodien makslīgais intelekts kā lamuvārds tiek lietots jebkurā inovācijā, ka tikai pazīmēties.

    Reklāma