Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla pieprasīs papildus maksu par pārāk ilgu uzkavēšanos pie Supercharger lādētājiem

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla apstiprinājis, ka atsevišķos Supercharger uzlādes punktos, kas ir vairāk noslogoti, ražotājs sāks pieprasīt papildus samaksu jeb tā saucamo “congestion fee”. Tas tiek darīts ar mērķi atturēt lietotājus no centieniem lādēties līdz 100%, tā vietā dodot iespējas lādēties citiem un mazinot gaidīšanas laiku pie uzlādes iekārtām.

    Kā zināms, brīdī, kad mašīnai ir neliels baterijas atlikums, piemēram, 20%, auto lādēsies straujāk. Tuvojoties 100%, uzlādes jauda samazināsies un katrs nākamais procents un kilovatstunda tiks ielādēta lēnāk.

    Šī maksa būs 1 dolārs minūtē un tā automātiski tiks skaitīta no brīža, kad auto sasniedz 90% uzlādes līmeni. Ja šajos konkrētajos uzlādes punktos gribēsiet uzlādēt mašīnu līdz 100%, būs jāmaksā papildus, savukārt līdz 90% šīs maksas nebūs. Kad būs sasniegts šis 90% uzlādes līmenis, autovadītājs par to tiks informēts Tesla lietotnē un ražotājs uzsver, ka šādā veidā cenšas panākt, lai klienti lādē tik daudz, cik ir nepieciešams braucienam, cenšoties nodrošināt uzlādes iekārtu pieejamību pēc iespējas plašākam klientu lokam.

    Pagaidām šāda sistēma tiek ieviesta ASV, bet tas neizslēdz iespēju, ka laika gaitā līdzīgi risinājumi tiks ieviesti arī citviet pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    23.11.2023 17:22

    Masks dažās jomās ir kaitinošs un ***** bet galva viņam strādā, to nevar noliegt. DUSi visā pastāvēšanas laikā tā arī netika līdz tam, lai sastrēgumu laikos pēc iespējas ātrāk atbrīvotu sūkni, izņemot kardinālo metodi “nekāda veikala un tualetes”.

    Krotow
    23.11.2023 19:05
    Reply to  Biteme

    Klasiskie DUSi arī nebija braucēju kavēšanās vietas. Visu sasipa lielo DUS tīklu īpašnieku velme vel papildus pievārīties ar veikalu un ātro ēdināšanu.

    Biteme
    23.11.2023 22:52
    Reply to  Krotow

    Mjā, neesmu bijis auto vadītājs laikos, kad DUS bija tikai degvielas uzpilde un uzpildot auto, pasažieriem vajadzēja izkāpt un rindu, šķiet, arī nebija jo auto bija maz. Ja nu vienīgi iepriekšējais pircējs bija pazaudējis talonus un izmisīgi mēģināja tos atrast.

    Reklāma