Web Analytics
More
    Reklāma

    “ChatGPT” balss tērzēšanas iespēja nonāk pie bezmaksas servisa lietotājiem

    Jaunākie raksti

    Kamēr “OpenAI” vadības gaiteņos pašreiz vērojams diezgan liels haoss, uzņēmuma mākslīgā intelekta čatbots “ChatGPT” turpina saņemt uzlabojumus un svaigas iespējas. “OpenAI” septembrī “Android” un “iOS” ierīču lietotājiem sāka piedāvāt jaunu funkciju – balss tērzēšanu, kas ļauj veikt reālas sarunas ar čatbotu. Toreiz šī iespēja bija pieejama vienīgi maksas abonentiem, taču tagad to var izmantot ikviens bez maksas.

    Ar šiem jaunumiem nāca klajā bijušais “OpenAI” prezidents Gregs Brokmens, kurš, starp citu, aizvadītās nedēļas nogalē pameta uzņēmumu līdz ar Semu Altmenu, taču nu ir atgriezies. Brokmens nedēļas sākumā paziņoja, ka iespēju veikt balss tērzēšanu ar “ChatGPT” tagad var izmantot visi lietotāji bez maksas savās mobilajās ierīcēs.

    Reklāma

    Kad “OpenAI” pirmo reizi ieviesa balss tērzēšanu, uzņēmums atzina, ka spēja radīt “reālistiskas sintētiskas balsis tikai no dažām sekundēm īstas runas” rada jaunus riskus. Viens no lielākajiem ir uzdošanās par citiem cilvēkiem, piemēram, sabiedrībā zināmām personām vai jebkuru citu. Līdz ar to tika nolemts, ka “ChatGPT” balss tērzēšanas funkcija tiks fokusēta vienīgi uz sarunām. To darbina teksta pārvēršanas runā modelis, kas var ģenerēt “cilvēkam līdzīgu audio tikai no teksta un dažu sekunžu runas parauga”. Šobrīd lietotājiem ir iespēja izvēlēties kādu no piecām dažādām balsīm, kādu vēlas dzirdēt no čatbota.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    24.11.2023 11:43

    Ikvienam šādam rakstam tomēr vajadzētu pievienot arī piebildi, vai šī balss saziņa ir, vai drīzāk nav pieejama latviešu valodā. Publikācija šeit taču ir latviski, to lasa arī cilvēki, kas nerunā angliski.

    Kursors.lv
    24.11.2023 11:54
    Reply to  Mārtiņš

    Interesantā kārtā, jā, kaut kādā kvalitātē ChatGPT prot gan čatot, gan runāt latviski.

    Mārtiņš
    24.11.2023 12:01

    Čatojis latviski ar šo esmu ne reizi vien, bet par runāšanu balsī neticēju, paldies, būs jāuzinstalē lietotne, līdz šim sarakstījos ar čatbotu interneta pārlūkā.

    Mārtiņš
    24.11.2023 16:20

    Uzinstalēju šodien android telefonā no Google veikala Chat gpt lietotni, ielogojos savā iepriekš uz datora pārlūka lietotajā kontā, bet nekādu balss čata iespēju neatradu. Arī MI, kam to rakstiski uzvaicāju, apgalvoja, ka diemžēl viņam ir iespēja atbildēt tikai teksta veidā. Lai gan lietotnes iestatījumos ir iespēja izvēlēties balsi, pēc noklusējuma visi paraugi ir angliski.

    Mārtiņš
    24.11.2023 17:23

    Var jau būt, ka pirmajā brīdī nepamanīju šo iespēju, bet tā noteikti parādījās, kad nomainīju telefona valodu uz angļu, un tā saglabājās arī pēc tam, kad apmainīju atpakaļ uz latviešu. Pierunāt mainīt sarunas valodu uz latviešu gan nav vienkārši, vienubrīd pat ierunājās krievu valodā, bet pāris reizes ir izdevies izveidot īsas sarunas arī latviski. Laikam MI jāpalīdz mācīties…

    Reklāma