Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen problēmas ar jaunā tipa elektromotora ražošanu, kas ietekmē visus koncerna zīmolus

    Jaunākie raksti

    Vācu autokoncerna Volkswagen problēmas ar jaunā tipa APP550 elektromotoru esot lielākas nekā sākotnēji šķitis, ziņo vācu izdevums Handelsblatt. Jau iepriekš ziņots, ka tas ietekmēja ražošanu Volkswagen rūpnīcās Cvikavā un Emdenā, uz laiku apturot Volkswagen ID.4 un ID.5, kā arī Audi Q4 e-tron ražošanu. Problēma gan vēršas plašumā.

    Sagaidāms, ka problēmas gada izskaņā būs arī Škoda rūpnīcā Čehijā, kas nozīmē mazāk saražoto Škoda Enyaq. Vācu medijs raksta, ka arī Škoda pārstāvji apstiprinājuši informāciju – elektromotoru trūkums ietekmēs Enyaq ražošanu. Problēmas varētu skart arī VW ražošanu Ķīnā, proti, tur tiek ražots Cupra Tavascan modelis Eiropas tirgum un arī šis auto varētu tikt saražots mazākā skaitā.

    Pagaidām bez problēmām var ražot mašīnas, kas aprīkotas ar veco elektromotoru, proti, ID.3 un Cupra Born, taču pēc šiem auto ir zems pieprasījums un Volkswagen zemā pieprasījuma dēļ tik un tā spiests samazināt ražošanas apjomus. Jaunais elektromotors ir jaudīgāks (286 zirgspēki) un arī efektīvāks, tādējādi uzlabojot nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi.

    Divi autokoncernam pietuvināti avoti medijam atklājuši, ka problēmas rada apjomu palielināšana elektromotora ražošanā. Šobrīd rūpnīca sasniedz tikai apmēram 30% no plānotās jaudas un grūtības sagādā elektromotora statoru ražošana. Risinājumu meklē komanda ar vairāk nekā 50 Volkswagen darbiniekiem.

    Tiek ziņots, ka Volkswagen pieejamos elektromotorus cenšas novirzīt uz rūpnīcu Emdenā, lai pārāk daudz nekavētos ID.4 un ID.7 ražošana, bet arī tur rūpnīca uz piecām dienām bija slēgta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bilde
    22.11.2023 14:40

    Atkal Fisker zīmols bankrotēs

    Reklāma