Web Analytics
More
    Reklāma

    “Binance” dibinātājs atkāpjas no vadītāja amata un atzīst savu vainu naudas atmazgāšanā

    Jaunākie raksti

    Jūnijā jau rakstījām par to, ka ASV Vērtspapīru un biržu komisija iesūdzējusi pasaulē lielāko kriptovalūtu biržu “Binance” par krāpniecību vērtspapīru jomā. Uzņēmums tika apsūdzēts arī par to, ka novirzījis klientu līdzekļus kriptovalūtu tirdzniecības uzņēmumam “Sigma Chain”, kuru kontrolē “Binance” dibinātājs vadītājs Čanpens Džao (Changpeng Zhao). Pēc vairākiem mēnešiem Džao ir gatavs atzīt savu vainu šajās apsūdzībās un atkāpties no “Binance” vadītāja amata.

    Tapis zināms, ka Čangpens Džao un “Binance” ir panākuši vienošanos ar ASV valdību, kas uzņēmumā veica izmeklēšanu vairāku gadu garumā. Džao ir gatavs atzīt savu vainu federālajās apsūdzībās par naudas atmazgāšanu un krāpniecību ar vērtspapīriem. Izlīguma ietvaros “Binance” būs jāsamaksā naudas sods kopumā 4,3 miljardu dolāru apmērā. Savukārt Džao ir gatavs samaksāt 50 miljonus dolāru lielu kriminālsodu.

    Saskaņā ar ASV Tieslietu departamenta teikto, Džao tīši pārkāpa ekonomiskās sankcijas “apzināti cenšoties gūt peļņu no ASV tirgus, pārkāpjot ASV tiesību aktus”. Tāpat “Binance” vadītājs piekritis atzīt savu vainu apsūdzībās par nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas noteikumu neievērošanu ASV. Norādīts, ka ar Džao iesaisti tika atmazgāti teju 900 miljoni dolāru.

    Zināms, ka Čangpena Džao vietu “Binance” ieņems uzņēmuma bijušais globālo reģionālo tirgu vadītājs Ričards Tengs (Richard Teng). Tas arī nozīmē, ka “Binance” turpinās darboties. Tiesa, būs jāievēro stingrāki noteikumi. Biržai būs jānodrošina atbilstība nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas noteikumiem, pastiprinot atbilstības programmu. Uzņēmumam būs arī jāieceļ neatkarīgs atbilstības uzraugs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    22.11.2023 13:22

    Da labi :|

    jhj
    23.11.2023 01:06

    ņemiet ārā savus mēslus un turiet uz cold wallets :D

    Reklāma