Web Analytics
More
    Reklāma

    Cadillac reģistrējies kā F1 dzinēju piegādātājs no 2028. gada

    Jaunākie raksti

    Amerikāņu autokoncerna General Motors paspārnē esošais Cadillac zīmols oficiāli reģistrējies Starptautiskajā automobiļu federācijā (FIA), lai no 2028. gada tas kļūtu par dzinēju piegādātāju Pirmajā formulā. Plānots, ka autoražotājs gatavos jaudas agregātus Andretti komandai, kas šobrīd intensīvi strādā pie ienākšanas F1, taču komandas plāni sastapušies ar pretestību no jau esošo komandu puses, kas ir apmierinātas ar pašreizējo lietu kārtību sporta veidā.

    Pirmajā formulā 2026. gadā spēkā stāsies jauni dzinēju noteikumi, kuros lielāks uzsvars tiks likts uz hibrīdsistēmu un elektrisko piedziņu. Tāpat čempionāta rīkotāji intensīvi attīsta sintētisko degvielu, tādējādi cenšoties samazināt čempionāta radīto piesārņojumu.

    Reklāma

    General Motors pārstāvji atklājuši, ka jau tiek izstrādāts un testēts jaudas agregāta prototips, kas nākotnē nonāks sacīkšu mašīnās. Cadillac ar dažādām sekmēm jau startējis dažādos sacīkšu seriālos ASV, tāpat viņi gana veiksmīgi piedalās leģendārajā Lemānas 24 stundu braucienā, šogad izcīnot 3. un 4. vietu prestižākajā “Hypercar” klasē.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    hamiltons
    17.11.2023 18:37

    Nevis dzinēju, bet gan jaudas agregātu (power unit). ;)

    Kursors.lv
    17.11.2023 19:22
    Reply to  hamiltons

    Tas reizē nav arī dzinējs?

    Sirks
    19.11.2023 10:47

    Current F1 power units feature several elements: the internal combustion engine (ICE), motor generator unit-heat (MGU-H), motor generator unit-kinetic (MGU-K), turbocharger, energy store (ES), control electronics (CE) and exhaust.

    Vards
    17.11.2023 20:09

    Uhh, gribas ko uzrakstīt.

    Reklāma