Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault jau pavisam drīz grasās prezentēt budžeta klases elektroauto

    Jaunākie raksti

    Francūžu autoražotājs Renault gatavojas prezentēt jaunu budžeta klases elektroauto, kas paredzēts Eiropas tirgum. Vairāki autoražotājam pietuvināti avoti Automotive News Europe pauduši, ka tas varētu notikt jau tuvāko pāris dienu laikā.

    Medijs secina, ka šādas mašīnas prezentācija ir veids, kā uzturēt investoru pārliecību par Renault elektrifikācijas plāniem, turklāt ražotāja elektroauto apakšzīmols Ampere ir paredzēts kā biržā kotēts uzņēmums. Līdz 2030. gadam tirgū ar Ampere zīmolu jānonāk vismaz sešiem modeļiem.

    Jaunais modelis gan tiks ražots ar Renault zīmolu un izskan ziņas, ka autoražotājs šī modeļa ražošanu plāno savā rūpnīcā Slovākijā. Plānots, ka šis topošais modelis piedāvājumā iekārtosies zem Renault 5 modeļa un būs kā idejiskais pēctecis Renault Twingo. Šeit, protams, varētu runāt par to, ka šis jaunais modelis ir elektriskā Zoe pēctecis, taču Renault pārstāvji norāda, ka tieši Renault 5 ir plānots kā tiešais Zoe mantinieks.

    Plāni par šāda modeļa tapšanu izskanējuši jau iepriekš, kad Renault izpilddirektors Luka De Meo runāja par Renault ambīcijām “demokratizēt elektroauto pieejamību” Eiropā. Pagaidām gan par šo Renault modeli nekādu konkrētāku ziņu nav.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Karlis
    15.11.2023 23:11

    Dacia2 ?

    gunarros
    16.11.2023 15:56

    Ja ražos Slovākijā, tad var nosaukt sarkanīgajam Ficukam par godu, tad Renim būtu gan klitors (klio), gan ficuks.

    Reklāma