Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon no Android bēg kā velns no krusta

    Jaunākie raksti

    Amazon strādā pie jaunas operētājsistēmas ar nosaukumu Vega, kas kaut kad nākotnē aizstās Android bāzēto Fire OS. Zināms, ka jaunā Vega operētājsistēma būs Linux bāzēta, tiesa, arī Android ir Linux bāzēts, bet šajā jomā ir ļoti daudz nianšu. Pagaidām gan pāreja uz Vega ir drīzāk baumu ziņa, to gan vajag paturēt prātā.

    Vega būšot mazāk prasīga operētājsistēma, kas ļaus to izmantot vājākos planšetdatoros un citās ierīcēs. Visticamāk, Vega varēs redzēt arī viedās mājas iekārtās. Droši vien Vega filozofija varētu būt tuvāka Huawei Harmony OS, kas darbina arī pulksteņus, televizorus, veļasmašīnas un sviestmaižu tosterus.

    Reklāma

    Vega operētājsistēmu Amazon jau esot testējis kopā ar Fire TV straumēšanas iekārtām. Arī vairāki lielie Amazon partneri brīdināti par attālināšanos no Android.

    Visticamāk, Vega operētājsistēmas sākumu iezīmēs kādas jaunas ierīces no Amazon, kas varētu iznākt 2024. gada pirmajā pusē. Tiek lēsts, ka pirmās ierīces būs jau minētie Fire TV straumēšanas aparātiņi, kas pievienojami pie televizoriem un monitoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma