Web Analytics
More
    Reklāma

    “Samsung” izlaiž savu ģeneratīvā MI modeli “Gauss”, ko integrēs “Galaxy S24” sērijas ierīcēs

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Samsung” nupat iepazīstinājusi ar savu ģeneratīvā mākslīgā intelekta (MI) modeli “Gauss”. Sagaidāms, ka uzņēmums to integrēs jaunajos “Galaxy S24” sērijas viedtālruņos, ko varētu prezentēt jau nākamā gada janvārī.

    “Samsung” MI modelis sastāv no vairākām komponentēm: “Gauss Language”, “Gauss Code” un “Gauss Image”. Raksturojot katru no tām, uzņēmums skaidro, ka “Gauss Language” ir ģeneratīvs valodas modelis, kas var rakstīt e-pastus, apkopot dokumentos esošo informāciju un tulkot saturu. Tāpat tas var iespējot viedo mājas ierīču vadību, izmantojot “Google Home” vai “Amazon Alexa”.

    Reklāma

    “Gauss Code” izmanto kodēšanas palīgu “code.i”, kas ļauj izstrādātājiem vieglāk un ātrāk kodēt, veidot koda aprakstu, kā arī palīdz testēšanā.

    Savukārt “Samsung Gauss Image” ir ģeneratīvs attēlu modelis, kas var izveidot un rediģēt bildes, mainīt to stilu un pat pārvērst zemas izšķirtspējas attēlus augstas izšķirtspējas attēlos.

    “Samsung” atklāj, ka “Gauss” būs “Galaxy S24” sērijas neatņemama sastāvdaļa, un šo MI modeli pašreiz jau izmanto uzņēmuma darbinieki produktivitātes palielināšanai. Ja kāds domā, ka nosaukums “Gauss” šķiet pazīstams, “Samsung” norāda, ka tā MI modelis nodēvēts par godu leģendārajam matemātiķiem Kārlim Frīdriham Gausam, kurš izveidoja normālā sadalījuma teoriju, kas tika uzskatīta par MI pamatu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    09.11.2023 12:26

    ļoti gribētos zināt, vai “Gauss Language” spēj uztvert un saprast arī balss komandas vai informācijas pieprasījumus latviešu valodā.

    Kursors.lv
    09.11.2023 12:51
    Reply to  Mārtiņš

    Ļoti šaubos. Bet nu sagaidīsim, kad tas būs pieejams jaunajās ierīcēs un apskatos par to rakstīsim.

    Sergejs
    09.11.2023 13:01
    Reply to  Mārtiņš

    Ņemot vērā ka tā jau tās ierīces mēdz dzīvot savu, no mums maz atkarīgu dzīvi, tad līdz ar intelekta parādīšanos tajās var sanākt ka tev būs korejas valoda jaapgūst lai saprastu komandas ko dod “Gauss”😉

    Mārtiņš
    09.11.2023 13:23
    Reply to  Sergejs

    Nē, paldies, tad es labāk ķīniešu telefonu izvēlos – tā valoda ir ar lielāku perspektīvu ;)

    Biteme
    09.11.2023 12:30

    Gauss padarīs samsungu lēnāku pēc 2 gadiem, lai motivētu pirkt jauno modeli.

    Zefīrs
    09.11.2023 13:53

    Samsung ar Gauss vēl ātrāk būs gauss.

    Skābene
    09.11.2023 16:18

    Air Baltic šefs būs sajūsmā! :)

    Reklāma