Web Analytics
More
    Reklāma

    VW jau no nākamā gada Norvēģijā piedāvās tikai elektroauto

    Jaunākie raksti

    Volkswagen nolēmis sākt visai vērienīgu izmēģinājumu – jau no nākamā gada Volkswagen vairs nepiedāvās pasūtīt Norvēģijā iekšdedzes dzinēju automašīnas. No nākamā gada sākuma norvēģiem pienāksies tikai elektroauto.

    Norvēģijas gadījumā gan šis nav nekāds lielais pārsteigums vai zaudējums Volkswagen, jo valstī vairāk nekā 20% automašīnu ir elektriskas, kā arī teju 84% pārdoto jauno mašīnu ir ar elektrodzinējiem. Ja šajā statistikā būtu arī plug-in hibrīdi, tad 90% jauno auto būtu uzskatāmi par elektriskiem Norvēģijas tirgū.

    Pati Norvēģija nospraudusi 2025. gada sākumu par laiku, kad vairs valstī nevarēs iegādāties jaunus iekšdedzes dzinēju auto.

    Pēdējo 10 gadu laikā Volkswagen viens pats Norvēģijā pārdevis 102 000 elektroauto, VW ID.4 ir otrs pārdotākais auto valstī, ID.3 ieņem astoto vietu pārdotāko auto topā. Pirmajā vietā Norvēģijā ir Tesla Model Y, aizņemot vairāk nekā 20% no jauno auto tirgus. Iepriekš pārdotākais elektroauto bija Tesla Model S.

    Vienlaikus ir jānorāda, ka norvēģi sākuši apgriezt labumus, ko guva elektroauto lietotāji. Tā vietā nu tiek darīts daudz, lai veicinātu iešanu, velobraukšanu un pārvietošanos ar sabiedrisko transportu. Kopš šī gada Norvēģijā tiek pielāgota 25% PVN likme mašīnām, kuru cena ir 500 000 kronas vai vairāk (aptuveni 42 400 eiro). Turklāt vēl dārgākiem auto ir attiecīgi lielāka PVN likme.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Robčiks
    25.10.2023 17:47

    Nu re! Elektroauto izmantošanas labumi tiek atņemti. Tā ir, kad kritiskais slieksnis ir sasniegts. Un tas būtu bijis visur, ja vien Eiropā arvien vairāk nerunātu par zaļā kursa pārlikšanu. Piemēram, Anglijā atlika iekšdedzes auto tirdzniecības aizliegumu, Vācijā arī tiek gatavots termiņu parbīdes,….Latvijas valdībai arī derētu ieklausīties.

    Krotow
    25.10.2023 18:33
    Reply to  Robčiks

    Tas gan nav nekas dīvains. Cerams tikai ka elektroauto cenas līdz ar to kļūs jūtami pieejamakās. Vismaz mūsu pusē.

    xs1
    25.10.2023 20:58
    Reply to  Krotow

    Šaubos vai kas lētāks paliks un to ļoti labi arī skaitļi pa gadiem raksturo, jo kā lasi, tad nākošais solis ir veselība un darīs visu, lai Tevi izsēdinātu no auto un nevis otrādi :) Mūsu pusē problēma ir nevis auto cenas, bet mūsu zemās algas :)

    Krotow
    26.10.2023 10:39
    Reply to  xs1

    Par algam piekrītu. Tacu inflācijas lēciens pēdējā desmitgadē arī bija nenormāls. Tā nekad pie cilveka cienīgas algas (kaut vai tādas, kur var samaksāt rēķinus un ēšanu un nedaudz paliek dzīvošanai) netiksi. Jo tikko paliek mazliet vieglāk – atkal cenas 2x palecas.

    Reklāma