Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunākie Mac datori spēs noteikt mitruma klātbūtni USB-C pieslēgvietā

    Jaunākie raksti

    Jaunākās Apple Mac operētājsistēmas macOS Sonoma 14.1 versija uzņēmumam sniedz iespēju noteikt, vai USB-C pieslēgvietās ir atradies mitrums. Tas Apple ļaus pārbaudīt, vai dators atbilst garantijas remontam.

    Proti, parasti elektroierīcēm tiek atteikta garantija, ja tajās ir nokļuvis ūdens. Līdz ar to jaunā pārbaudes sistēma, kas atrasta macOS Sonoma 14.1 kodā, sniegs šādu informāciju. Pagaidām gan tā tiks izmantota paša Apple pusē, un datora īpašniekam netiks parādīti nekādi īpaši ziņojumi.

    Šādu iespēju jau atbalsta gan iPhone viedtālruņi, gan iPad planšetdatori. Apple iPhone gadījumā lietotāji gan saņem speciālu paziņojumu, kad pieslēgvietā ir nokļuvis mitrums, tādējādi ļaujot pasargāt telefonu. Šāda veida indikatori tiek ievietoti stratēģiski svarīgās vietās, kā arī tie maina krāsu, tādējādi ziņojot par mitruma klātbūtni.

    Pagaidām gan nav precīzi zināms tieši kuriem Mac modeļiem to būs iespējams noteikt. Tie varētu būt gan tikai jaunie MacBook Pro datori, gan visi tie, kuri atbalsta macOS Sonoma operētājsistēmu.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    06.11.2023 16:05

    Varu tikai apsveikt nākamos Macbook īpašniekus. Viņu jau tā neremontējamie aparāti kļūs vēl neremontējamāki.

    Kursors.lv
    06.11.2023 19:04
    Reply to  Krotow

    Kāpēc?

    Youtuberis
    07.11.2023 09:35
    Reply to  Krotow

    Paldies par apsveikumu!

    Dators macbook air pat no lētà gala nokalpoja 8 gadus un joprojām kalpo. Kapēc jāremontē ja neplīst?

    Ja need kā ruksis pie datora un nelej kafiju virsū – maz kas var bojāties

    Sergejs
    07.11.2023 13:12
    Reply to  Youtuberis

    Nu ja Apple neplīst kam tad šiem servisa centri vajadzīgi un no kurienes tur uzrodas tehnika uz remontu?😉
    Apple šķiet ir viens no pēdējiem kas iemācijās ražot telefonus ar IP68 kam pie viņu ierīču cenām būtu jābūt jau no pirmssākuma, manā skatijumā (jā, jā, zinu, telefons ir jālieto tikai siltā sausā vietā nevis zem mākoņainām debesīm).

    freelife
    07.11.2023 00:39

    Ja Apple iekārtā tiek konstatēts mitrums, sensoru vai “iekšiņu” vizuālā līmenī – automātiski garantijas atteikums. Kāpēc? Tāpēc ka, lietojot iekārtu atbilstoši ražotāja nosacījumiem, mitrumam tur nav jābūt. Terms and Conditions for the win :D
    Manā praksē ir 1x izdevies izcīnīt garantijas remontu tjip mitrumā nokļuvušam iPhone 8. Bet nu čakars nereāls, jābūt “galiem” Apple servisa pusē LV (lai izveidotu extra case Applam) un vēl pēc tam tas indietis Apple jābaksta ar koku 2x vismaz….nevienam nenovēlu..

    Zefīrs
    07.11.2023 11:44
    Reply to  freelife

    Nav bijusi pieredze šādā jautājumā, bet telefonus taču reklamē kā ūdensdrošus.. ja nav apdauzīts korpuss un/vai sasists stikls, tad neredzu iemeslu, kāpēc atteikt garantijas remontu, jo, tātad, nav kārtīgi noslēgts korpuss, lai neiekļūtu mitrums.

    Reklāma