Web Analytics
More
    Reklāma

    “Oura” konkurents “Movano” izlaidīs tikai sievietēm domātu viedo gredzenu

    Jaunākie raksti

    Teju pirms diviem gadiem tehnoloģiju izstādē “CES 2022” sevi pieteica viedo gredzenu ražotājs “Movano”. Toreiz šis jaunuzņēmums neslēpa ambīcijas konkurēt ar tirgus līderi “Oura”. Pēc vairākām neveiksmēm un kavēšanās “Movano” beidzot ir paziņojis par sava viedā gredzena “Evie” izlaišanu. Tiesa, atšķirībā no “Oura” produktiem “Evie” ir paredzēts tikai un vienīgi sievietēm.

    “Evie” gredzens piedāvā līdzīgas funkcijas kā “Oura”. Tas mēra sirdsdarbības ātrumu, tā mainīgumu, skābekļa līmeni asinīs. Tāpat gredzens piedāvā miega izsekošanu, kā arī uzrauga menstruālo ciklu, izmantojot pavadošo lietotni. Papildus tam “Evie” var reģistrēt aktivitāšu minūtes, sadedzinātās un uzņemtās kalorijas. Tas viss ielikts gaumīgā un sieviešķīgā rotaslietā.

    Reklāma

    Saskaņā ar “Movano” gredzens tirdzniecībā nonāks 20. novembrī un būs iegādājams uzņēmuma mājaslapā par 269 USD. Labā ziņa ir tā, ka, lai šo ierīci pilnvērtīgi izmantotu, nebūs nepieciešams papildus iegādāties abonementu, kā tas ir “Oura” gadījumā.

    Jāpiezīmē, ka sākotnēji “Evie” gredzenu bija paredzēts izlaist 2022. gada beigās. Taču tas vairākkārt atlikts lielākoties tāpēc, ka “Movano” centās saņemt ASV Pārtikas un zāļu administrācijas apstiprinājumu par to, ka gredzenu var tirgot kā medicīnisku ierīci. Vēl šobrīd atļauja nav saņemta, taču acīmredzot tas tuvākajā laikā notiks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    03.11.2023 12:11

    itkā jau pilnīgi vienalga, tāpat netaisos pirkt, bet vai te nav saskatāma dzimuma diskriminācija?

    Biteme
    03.11.2023 13:40
    Reply to  geksis

    Tu arī gribētu sekot menstruālajam ciklam?) Ja savam, tad nu tas tā, bet jau draudzenes/sievas – tevi uzskatīs par kontrolējošo varmāku.

    Krotow
    03.11.2023 16:08
    Reply to  Biteme

    Lai viņas pašas par savu naudu to pērk :P

    Slapjais Bebrs
    03.11.2023 16:09
    Reply to  Biteme

    Ja es pareizi saprotu, tad šis gredzens “seko” valkātāja menstruālajam ciklam, nevis apkārt esošo cilvēku cikliem.

    geksis
    03.11.2023 16:40
    Reply to  Biteme

    ko jūs ieciklējāties uz to menstruāciju, tas jau ir tikai viens no parametriem.
    “….Tas mēra sirdsdarbības ātrumu, tā mainīgumu, skābekļa līmeni asinīs. Tāpat gredzens piedāvā miega izsekošanu,….”

    geksis
    05.11.2023 08:49
    Reply to  geksis

    un starpcitu liela daļa viedpulksteņu un telefonu (aplikāciju) arī piedāvā sekot menstruālajam ciklam (piemēram samsung health ir tāda iespēja), bet tie netiek pozicionēti kā tikai sievietēm domāti.

    Skābene
    06.11.2023 09:36
    Reply to  Biteme

    Vispār tam ciklam būtu jābūt pieejamam visiem ģimenes locekļiem, lai sagatavotos straujām garastāvokļa maiņām un zinātu, kurās dienās plānot makšķerēšanu, medības vai lielākus auto remonta darbus garāžā, saudzējot savu nervu sistēmu un rūpējoties par harmoniju ģimenē! :D

    Parasts latvietis
    03.11.2023 15:53

    Tā,,,gaumīgā un sieviešķīgā rotaslieta,, .. 1:1 izskatās kā žņaugs cauruļu fiksēšanai , okupăcijas laika mašīnās tika plaši lietots.

    Reklāma