Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa: Apple oglekļneitrālie Watch solījumi ir muļķības un tos jāpārtrauc

    Jaunākie raksti

    Septembra Apple Watch Series 9 un Watch Ultra 2 prezentācijas laikā izskanēja dažādi skaļi saukļi, viens no tiem bija par šo viedo ierīču oglekļneitralitāti. Eiropas Savienība grasās līdz 2026. gadam aizliegt šādu mārketingu, bet pagaidām Apple apgalvojumiem pieķērusies Eiropas Patērētāju organizācija (Bureau Européen des Unions de Consommateurs jeb BEUC).

    Apple izziņo jaunos iPhone 15 un iPhone 15 Pro modeļus, kā arī Apple Watch Series 9 un Apple Watch Ultra 2

    Financial Times ziņo, ka BEUC visiem spēkiem centīsies nepieļaut šo Apple mārketingu Eiropā. Apple lielā problēma ir tā, kādā veidā tiek panākta šī oglekļa neitralitāte kaut uz papīra, jo nekāda veida ražošana nevar pati par sevi būt oglekļa neitrāla. BEUC uzskata, ka Apple izmanto stratēģiju, kur oglekļa neitralitātes iegūšanai veiktie projekti nav pietiekami augstvērtīgi, lai kompensētu Apple Watch tapšanu.

    Par oglekļneitrālu varētu mēģināt uzskatīt ierīci, kas 100 % apmērā izlīdzina savas nesamazināmās emisijas. Tas gan nozīmē, ka nevis Apple Watch ražošana ir oglekļneitrāla, bet gan izmeši un viss cits, kas saistāms ar Apple Watch tapšanu, ir vismaz uz papīra novirzīti kaut kur citur.

    Vienlaikus gan tiek atzīts, ka Apple oglekļneitralitātes labā veic daudz vairāk, nekā Dell, Google, HP, Microsoft un Nvidia. Apple Watch ražošanā emisijas esot samazinātas par 81%, kad tās salīdzina ar 2015. gada Apple Watch ražošanu.

    Eiropas virzītais likums par šādiem mārketinga trikiem gan vēl nav stājies spēkā, par to Eiropas Parlaments balsos novembrī, pēc tam būs divu gadu periods, kura laikā katrai dalībvalstij būs jāiestrādā savos likumos.

    Plašāk par Eiropas plāniem vari lasīt te un te (abi avoti angļu valodā).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma