Web Analytics
More
    Reklāma

    Smart-ID tagad var lietot arī Apple Watch viedpulksteņos

    Jaunākie raksti

    Ieklausoties Baltijas valstu iedzīvotāju vēlmēs, Smart-ID izstrādātājs SK ID Solutions ir pabeidzis darbu pie Smart-ID lietotnes atbalsta ieviešanas Apple Watch viedpulksteņos, padarot elektronisko parakstīšanos un autentifikāciju vēl ērtāku. Jaunais risinājums nepieprasa atsevišķas lietotnes instalēšanu.

    SK ID Solutions izzinot Smart-ID lietotāju vajadzības, secinājis, ka lietotāji vēlas izmantot Smart-ID sniegtās iespējas arī Apple Watch. Jauno funkciju Apple viedpulksteņa lietotāji varēs izmantot gan lai autentificētos, gan lai elektroniski parakstītos, piemēram, strādājot ar datoru, kad transakciju ir ērtāk veikt ar viedpulksteni, ja viedtālrunis nav pie rokas.

    Jaunā funkcija ir tikpat droša un intuitīva, kā izmantojot lietotni viedtālrunī. Apple Watch attēlos tikai transakciju plūsmu, piemēram, PIN ievades dialogu, lai Smart-ID lietošanas laikā apstiprinātu darījumu. Funkcionalitāte izslēdz riskus, ka no pulksteņa varētu tikt veiktas izmaiņas lietotāja konta informācijā vai tas tiktu dzēsts. Paaugstinātai drošībai Smart-ID lietotāji Apple Watch viedpulksteņos tiek aicināti uzstādīt arī piekļuves kodu jeb paroli.

    “Smart-ID pieejamības paplašināšana Apple Watch viedpulksteņos ir nozīmīgs solis mūsu virzībai uz lietotāju ērtībām un pieejamības nodrošināšanu. Ar šo funkciju mēs esam padarījuši autentifikāciju un elektronisko parakstīšanos vēl plūstošāku, ņemot vērā Smart-ID plašo pielietojamību un faktu, ka to ir integrējuši vairāk nekā 1000 e-pakalpojumu sniedzēji, tostarp 12 lielākās Baltijas bankas,” norāda Sanita Meijere, SK ID Solutions Latvijas filiāles un biznesa attiecību vadītāja.

    Jaunā iespēja būs izmantojama tikai tandēmā ar viedtālruni, kurā ir uzstādīta Smart-ID lietotne. Tas nozīmē, ka gan viedtālrunim, gan Apple Watch ir jābūt savienotiem ar vienu un to pašu Wi-Fi tīklu vai Bluetooth.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Slais
    25.10.2023 11:02

    Garminam ir šāda opcija?
    Kad kursors uzražos “Ultimate” viedpulksteņu testu, lai interesenti saprot kas ir kas!?

    Kursors.lv
    25.10.2023 11:23
    Reply to  Slais

    Nav, nav. Ultimate viedpulkstenis, ja gribi visādas modīgas fīčas un aplikācijas, ir tikai un vienīgi Apple Watch. Nav pat svarīgi kurš modelis. Citiem pielietojumiem (piemēram, sportam), labāka izvēle būs kaut kādi Garmin/Suunto/Polar modeļi.

    nedarata
    25.10.2023 11:18

    Samsung galaxy watchiem arī ir tāds?

    Kursors.lv
    25.10.2023 11:20
    Reply to  nedarata

    Nevajadzētu būt. Vismaz manā rīcībā nav šādas informācijas.

    Rolands
    25.10.2023 11:27

    OK, bet priekš kam?

    KKTK
    25.10.2023 11:35
    Reply to  Rolands

    Es te redzu tikai vienu – to ka eipla pulksteņa drošības standarti ir tik augstā līmenī, lai tur varētu ieviest arī Smart-ID!

    Kursors.lv
    25.10.2023 11:35
    Reply to  Rolands

    Jo tā ērtāk. Nav jāņem rokā telefons. Es esmu pasācis Bitwarden 2FA kodus savākt no pulksteņa nevis datora vai telefona lietotnes.

    Slais
    25.10.2023 17:04
    Reply to  Rolands

    Tev nopietni ir šāds jautājums?
    Drīzāk jau šī ir vismaz 100x labāka funkcija par visādiem always on displejiem un tamlīdzīgām lietām.
    Ok saprotu, ja Tu smart ID izmanto reti, bet ja Tev jāveic vairāki maksājumi dienā, vai pieslēgšanās kādiem portāliem, tad šis vismaz priekš manis ir “es skrienu uz veikalu”, ok es vel nevaru saprast garmin, vai apple watch, bet nu laikam izvēle jau ir kritusi uz apple.

    Bien Venidos
    28.10.2023 11:15
    Reply to  Rolands

    Es gribētu lai ar kādu Android savietojamu pulksteni būtu smart ID. Man piemēram ir Magisk telefonā. Pēdējā versija kuru adekvāti var noslēpt no pārbaudes uz root esamību – pagājušā gada oktobrī izlaistā versija. Tagad jaunākā redz root, kaut safety Net patčs ir instalēts un Magisk ar citu vārdu pārkompilets. Ja būtu smart id ar Android pulksteni savietojams – varētu uz tā turēt smart ID un nedomāt par to, vai parinstalējot Android no kāda Lineage uz kādu CrDroid, jaunākā versija neredzēs root vai redzēs. Iekš play market automātiski atjauninājumi izslēgti, atjaunoju ik pēc divām dienām ar rokām, + atjauninātu softu bekapoju ar Swift backup.

    Kursors.lv
    28.10.2023 15:02
    Reply to  Bien Venidos

    Kā noskaidroju sarunā ar Smart-ID pārstāvi, vismaz pagaidām nav paredzēts produktu padarīt lietojamu no citiem viedpulksteņiem. Pilno interviju varēsi noklausīties rīt mūsu podkāsta jaunākajā epizodē.

    Rūdolfs Rancāns
    25.10.2023 14:11

    Beeeeeeidzot!

    Krotow
    25.10.2023 16:13

    Personām ar viedpulksteņiem tā tiešām varētu būt ērtāk Smart ID lietot. Galvenais ātrumā neiebakstīt kodus gadījumā, kad kout kādi kakeri gar tavu kontu bakstās :)

    Alberts Kviesis
    25.10.2023 16:18

    Par izlietoto ūdeni tā varētu uzreiz samaksāt, ja WC poda pogai būtu skārienjutīgs ekrāns ar iestrādātu klienta atpazīšanu un Smart-ID funkcionalitāti..

    Last edited 6 months ago by Alberts Kviesis
    Tītars
    26.10.2023 12:47

    You are on to something… Keep cooking!

    Reklāma