Web Analytics
More
    Reklāma

    Rivian pikaps uzvar garākajās bezceļu sacensībās ASV

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā visai nopietnu atzinību ieguva elektroauto uzņēmuma Rivian R1T modelis, kas uzvarēja ASV garākajās bezceļu sacensībās Rebelle Rally.

    Tās ir garākās šāda veida sacensībās ASV, kurās braucējām ir pieejama tikai reāla karte un kompass, ar kura palīdzību orientēties apvidū. Tā bija pirmā reize astoņu gadu laikā, kad uzvaru izcīnīja tieši elektroauto. Kopējais maršruta garums ir 2120 km. Zīmīgi, ka sacensībās piedalās vienīgi sievietes.

    Šī gada Rebelle Rally uzvarētājas ir Rivian darbinieces Lilly Macaruso un Alex Anderson, kuras ieņēma pirmo vietu 4×4 piedziņas kategorijā. Dāmu duets sacensībās piedalījās arī pagājušajā gadā, kad ieņēma ceturto vietu. Tāpat sacensībās piedalījās cita privātā komanda, kas ar R1T modeli sasniedza 11. vietu.

    Bezceļa sacensībās izmantotais Rivian elektroauto ir bāzes modelis, kuram nav veikti īpaši pielāgojumi, neskaitot atbilstošu riepu izmantošanu. Vienīgās izmaiņas ir veiktas interjerā, kurā pašas dalībnieces izveidojas speciālus turētājus, kā arī ņēma līdz papildu ūdeni. Visādi citādi auto nāk ar standarta rūpnīcas aprīkojumu un programmatūru.

    Rivian šajās sacensībās piedalās jau no 2020. gadā, un šī ir liela atzinība elektriskajiem pikapiem, uzvarot šādā auto izturības un orientēšanās maratonā. Lai auto uzlādētu, sacensību organizatori maršruta laikā piedāvāja speciālus mobilos elektrības ģeneratorus, kas aprīkoti ar ūdeņraža motoriem, lai tos padarītu videi draudzīgākus. Iepriekš tie bija ar dīzeļdegvielu darbināmi ģeneratori.

    Vērts pieminēt, ka pagājušajā nedēļā arī Latvijas ielās ir parādījiess Rivian zīmola auto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    25.10.2023 11:10

    Vispār jau uzvarēja 2 dāmas, kas brauca ar Rivian, nevis Rivian. Ja var ticēt google neklēšanas datiem, tad Lilly Macaruso ir saistība ar Rebell Rally (darbinieks, vai ilggadējs organizators). Tātad dāmas bija sagatavotas labāk kā citas dāmas, kurām varbūt pirmo reizi dzīvē iedeva karti ar kompasu. Tādos braucienos navigācjai ir lielāka nozīme, kā mašīnai ar ko brauc.

    Viesturs
    31.10.2023 14:55
    Reply to  Skābene

    Ir jāpasaka kaut kas, lai tikai nopeltu ideju par elektroauto. Mums un dabai par prieku pat ar udeņradi ģeneratorus darbināja.

    KKTK
    25.10.2023 11:31

    Nu tad jau nebūs pilnīgi nekādu problēmu uzvarēt arī Baja 1000 :D :D :D

    Usinss
    25.10.2023 13:43

    Un kā diez kontrolē autoniebūvēto navigāciju? Tas nav domāts tikai uzvarētājiem. Uz goda prāta. Bet nu šis ir interesants pavērsiens.

    Elektroauto braucējs
    27.10.2023 12:39

    O, kam tad LV ir Rivian? Ir kāda info, kā tādu dabūja uz LV?

    Kursors.lv
    27.10.2023 12:45

    Elektroauto čatos varēja manīt vienu Rivian kaut kurā servisā. Nav teikts, ka braucams.

    Reklāma