Web Analytics
More
    Reklāma

    Matter 1.2 versija uzlabo viedās mājas ierīču pārvaldību

    Jaunākie raksti

    Matter ir vienots protokols, kas nodrošinās dažādu viedās mājas ierīču ērtu sadarbību un pārvaldīšanas iespējas. Nenāksies katrai viedajai spuldzei, katram tosterim turēt viedtālrunī savu lietotni. Matter plānos ir viedās ierīces ērti un vienkārši pārvaldīt ar mājās jau esoša Wi-Fi palīdzību. Turklāt Matter sola, ka visa ierīču kontrole būs lokāla, nevis ierīces paļausies uz mākoni, kas, visticamāk, ir vecs laptops kaut kur Āzijā. Šo gan mums pašiem pagaidām nav izdevies pārbaudīt.

    Ideja jau skan dievīgi – lietotājam nevajadzēs paļauties uz ārējiem spēkiem, tā vietā Matter nodrošinās, ka mājokļa pārvaldība ir neatkarīga no lielo uzņēmumu untumiem un serveru stabilitātes.

    Reklāma

    Matter 1.1 standarts spējis zem viena jumta palikt 1214 dažādas nu jau Matter sertificētas viedās ierīces, bet Matter 1.2 atnesīs vēl plašāku ierīču klāsta atbalstu. Vienlaikus Matter 1.2 piedāvās plašāku iespēju klāstu, ko vari attālināti paveikt ar viedajām ierīcēm.

    Matter un Thread – kas ir šie jaunie vārdi Lietu Interneta pasaulē?

    Laikam viens no jūtamākajiem Matter 1.2 ieguvumiem būs viedo putekļu sūcēju spēja informēt par kļūdām un savu ieķeršanos vados, čībās u.tml. Ledusskapju jomā tiks pievienotas jaunas ierīces, piemēram, vīna skapji.

    Termostati jau bija kopš Matter 1.0 laikiem, bet nu klāt nākušas dažādas mājas lietotāju gaisa kondicionēšanas un apsildes ierīces. Trauku mazgājamās mašīnas un veļas mašīnas varēs parādīt programmas izpildes progresu, kā arī visas būtiskākās kļūdas.

    Jaunas iespējas parādīsies arī gaisa kvalitātes sensoriem, gaisa filtriem, viedajiem ventilatoriem un dūmu detektoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    27.10.2023 10:26

    Es pareizi saprotu, ka Matter strādā tikai ar Xiaomi Agara? …pārējie 100 un 1 Xiaomi produkti var iet dēt? Kur tad ir tas universālums?

    Reklāma