Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple gatavojas investēt 4.75 miljardus dolāru mākslīgā intelekta infrastruktūrā

    Jaunākie raksti

    Apple nākamā gada laikā plāno investēt vairākus miljardus dolāru, lai iegādātos speciāli mākslīgajam intelektam paredzētu infrastruktūru.

    Ja 2023. gadā uzņēmums plāno iegādāties un sākt izmantot sākot no 2000 līdz 3000 tūkstošiem serveru, tad nākamajā gadā to skaits sasniegs jau 20 000. Pēc Apple analītiķu domām, uzņēmums iegādāsies Nvidia’s HGX H100 8-GPU serverus, lai trenētu mākslīga intelekta modeļus. Viena servera cena ir aptuveni 250 000 dolāru.

    Apple lielais mērķis varētu būt sava mākslīgā intelekta modeļa izveide nevis izmantot jau radītos caur virtuālajiem serveriem. Lielākoties tas varētu būt saistīts tieši ar uzlabotu drošību un privātumu, ko varētu nenodrošināt esošie modeļi. Tiesa, Apple ir salīdzinoši tālu no konkurentiem, jo papildu serveru iegādei, ir nepieciešama arī atbilstošā infrastrtuktūra, programmatūra un speciālisti.

    Tas nozīmē, ka uzņēmumam nāksies šajā visā investēt vēl vairākus miljardus, un ar plānoto vienu miljardu dolāru gadā varētu būt nepietiekami. Visticamāk, ka Apple vēlas radīt gudrāku Siri viedo asistentu, kā arī integrēt mākslīgo intelektu citās lietotnēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    25.10.2023 16:09

    Drīzumā:
    – Sīri, kur Brīvības ielā atrodas picērija?
    – Ej di… Ja baigi vajag, meklē pats.

    Biteme
    27.10.2023 07:26
    Reply to  Krotow

    – Gugle, kur tuvumā ir picērija?
    – Pica ir kaitīga. Bet ja gribās ne pārāk veselīgu ēdienu, tad tepat ir virtuļi! (apmaksāta reklāma)

    Trimbdadūrs
    26.10.2023 16:03

    Un protams viņiem palīdzēs ĪTē firmas no Zimbabves, Venecuēlas, Bahamu salām u.c. FOB-šōriem.
    Tās par saviem mākslīgajiem pakalpojumiem izrakstīs miljardu rēķinus, Apple viņām pārskaitīs naudiņu, un pēc tam ar čemodāniņiem aizlidos pakaļ miljardiņam mīnus transakcijas nodeva.

    Reinis Rozitis
    26.10.2023 16:13

    > nāksies šajā visā investēt vēl vairākus miljardus,

    4.7 miljardi ir knapi 1% .. no Apples 2022. apgrozījuma, gandrīz nav pat raksta vērta informācija :)

    Drindālz
    26.10.2023 19:51
    Reply to  Reinis Rozitis

    Apgrozijums ir bezjēdzīgs cipars. Ekonomikas tufta, tāpat kā Vatikāna/Krievijas GDP(IKP).
    Ja nu vienīgi tu nopērc mailserveri pa 21kLs un pārdod Lattelekomam pa 210kLs, tad varbūt…

    Reinis Rozitis
    26.10.2023 22:22
    Reply to  Drindālz

    Nu ja ir vēlme vari skatīties arī peļņu (kas ir ~100), vienkārši apgrozijumā ietilpst arī reinvestīcijas utt, kurā ietilps arī šis ..

    .. bet ne par to bija komentārs – vienkārši raksts tāds dramatisks, bet praktiski gan investīcijas (un no tā lasi – fokuss) ir ļoti minimāli, kas vai nu norāda to cik ļoti reāli Apple par to satraucas vai nē.

    Tāpat – “Apple ir salīdzinoši tālu no konkurentiem, jo papildu serveru iegādei, ir nepieciešama arī atbilstošā infrastrtuktūra, programmatūra un speciālisti.” – arī šī (parasti) nav problēma, jo lielākoties visas šīs megarkorporācijas vienkārši ņem un nopērk attiecīgu uzņēmumu, kuram ir iestrādes, ar visu infrastruktūru un speciālistiem.. cits jautājums, cik tas ir vai nav veiksmīgi (vēlāk).

    p.s. personīgi šķiet, ka Apple varētu drizāk būt priekšā, jo kurš vēl (neņemot verā kaut kādus Ķīnas Tencentus) bez Apples pats reāli ražo (dizainē) hardwari? MS to nedara, Nvidia atkal īsti netaisa softwari un viņiem ir vienkāršāk tirgot visiem čipus, Metai pašai nav nekā..

    Drindālz
    27.10.2023 06:53
    Reply to  Reinis Rozitis

    Nu jā, Apple reinvestē.
    Reinvestē visādos ID čipos, lai diviem telefoniem no viena konveijiera laidiena nevarētu apmainīt vietām ne ekrānus, ne baterijas, ne pogas.
    Un T2 4ewāā!
    :-)

    Krotow
    27.10.2023 10:42
    Reply to  Drindālz

    Apple tiešām ir atraduši kā pagaidā apiet “rights to repair”. Nomainot jebko no perifērijas, vienalga jāiet pie Apple pārstāvjiem, kam ir programma ar ko nomainītās daļas aktivizēt. Dēļ kā viņu jaunie aparāti patiesībā ir neremontējami.

    Reklāma