Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla būs piesardzīga ar jaunās rūpnīcas būvniecību Meksikā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla ievēros piesardzību un nestrebs karstu, būvējot savu jauno  rūpnīcu Meksikā. To paziņojis Tesla vadītājs Īlons Masks konferences zvanā ar investoriem, prezentējot 3. ceturkšņa finansiālos rezultātus. Masks norāda uz globālās ekonomikas riskiem un iespējamajām problēmām.

    Tesla vadītājs skaidro, ka ražotājs turpina virzīties uz priekšu ar plāniem būvēt rūpnīcu, taču Tesla neko nesasteigs. Šī rūpnīca tiek gaidīta ar lielu interesi, jo iepriekš teikts, ka tieši Meksikā Tesla sāks ražot jaunu modeli par pieejamāku cenu.

    “Meksikā šobrīd veicam visus nepieciešamos priekšdarbus, lai sāktu būvniecību, taču vispirms gribam saprast, kāda ir situācija globālajā ekonomijā pirms sākam darīt ar pilnu jaudu,” stāsta Masks. Viņu īpaši satrauc augstās procentu likmes, jo tas jaunu mašīnu iegādi cilvēkiem padara sarežģītāku un dārgāku. Masks atzīmē, ka lielākā daļa klientu mašīnas iegādes procesā izmanto finansējumu no kredītiestādēm.

    Masks atzīst, ka viņš, iespējams, ir pārāk piesardzīgs un pat paranoisks, taču viņš atceras, ka 2009. gadā, sākoties ekonomiskajai krīzei, bankrota procesu bija spiests uzsākt viens no lielākajiem ASV autoražotājiem General Motors, tāpēc viņš vēlas ievērot piesardzību.

    Tikmēr Meksikas Jaunleonas štats, kurā paredzēts būvēt Tesla rūpnīcu, solījis parūpēties par nepieciešamo finansējumu un infrastruktūru, lai projekts varētu virzīties uz priekšu. Štata valdība gatavojas ieguldīt aptuveni 130 miljonus dolāru, lai izbūvētu nepieciešamo infrastruktūru tālākai rūpnīcas celtniecībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma