Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW i3 tiešais pēctecis būs labāk iederīgs kopējā BMW piedāvājumā

    Jaunākie raksti

    Elektriskais BMW i3 modelis vācu autoražotājam izrādījās kopumā ļoti veiksmīgs, tam kļūstot labi pārdotam un izveidojot savu fanu pulku, tiesa, tas zināmā mērā bija kā atstumtais modelis, kurš daudzu konservatīvāku BMW cienītāju acīs gluži vienkārši nebija BMW. Pie tā vainojams mašīnas dizains, bet BMW noskaņots šīs kļūdas vairs nepieļaut, intervijā Automotive News pastāstījis BMW valdes loceklis attīstības jautājumos Franks Vēbers.

    “Daudziem cilvēkiem šis auto patika, bet bija tikpat daudzi, kuru acīs tās nebija īsts BMW. Tas bija kā izstumtais. Mēs to vairs neatkārtosim,” intervijā saka Vēbers. Tas atkal liek domāt, ka i3 modelim tomēr ir gaidāms tiešais pēctecis, lai gan ilgāku laiku tika uzskatīts, ka tāda nebūs. Proti, i3 nosaukums vienā vai otrā veidā arī varētu saglabāties, piemēram, elektriskajai 3. sērijai, taču tiešs pēctecis līdzšinējam i3 līdz šim pie apvāršņa nebija redzams.

    Šeit jāatceras vēlviena nianse – līdzšinējā i3 ražošana noslēdzās vēl pagājušā gada vasarā un BMW pat radīja īpašā izlaiduma modeli pēdējiem saražotajiem eksemplāriem. Ražotājs arī norādīja, ka i3 tiks aizstāts ar iX1 krosoveru, kas kļuva par šobrīd mazāko elektrisko BMW. Acīmredzot autoražotāja vadības plāni tomēr mainījušies.

    “BMW noteikti jāpiedāvā kompaktklases mašīna par pieejamu cenu. Mums ir ļoti svarīgi, lai mūsu klientiem būtu labākā iespējamā pieeja BMW zīmolam. Tāpēc ļoti rūpīgi domājam un plānojam, kā šāds modelis varētu būt daļa no jaunās Neue Klasse elektroauto ģimenes,” stāsta autoražotāja valdes loceklis.

    Šeit parādās nākamā interesantā detaļa – pirmoreiz tiek runāts par kompaktklases auto uz Neue Klasse platformas. Iepriekš izskanējis, ka pirmie jaunie modeļi uz šīs platformas būs iX3 jaunās paaudzes modelis un elektriskais 3. sērijas līdzinieks. Par kompaktklases auto runa līdz šim nav bijusi. Šie auto pie klientiem sāks parādīties 2025. gadā, bet pagaidām nav zināms, kad un kādā formā ieraudzīsim i3 pēcteci.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guntars K
    28.11.2023 16:06

    Aga. Un i8 kas bija par vainu? Varbūt nav ko skrūvēt cenu kosmosā?

    Reklāma