Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā nākamvasar norisināsies WRC rallija posms – Tet Rally Latvia

    Jaunākie raksti

    Latvijas autosportam vēsturisks lēmums šodien pieņemts FIA pasaules motoru sportu padomē (FIA World Motor Sport Council), apstiprinot FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas kalendāru, kurā pirmo reizi iekļauta posma norise Latvijā. Kalendārā iekļautā rallija oficiālais nosaukums būs Tet Rally Latvia un 2024. gada vasarā, 18. – 21. jūlijā, tas aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā. Latvija kļūs par 37. rīkotājvalsti, kas uzņēmusi WRC posmu.

    “Puse no sapņa ceļa ir noieta – iespēja rīkot WRC posmu Latvijā tiek dota. Tagad jāapliecina, ka šo iespēju Latvija ir godam nopelnījusi. Rūpīgs komandas darbs, pacietība, vēlme Latviju vēl vairāk akcentēt pasaules autosporta kartē. Kopīgi sadarbojoties, mēs varēsim prezentēt savu valsti gan tūkstošiem skatītāju klātienē, gan miljonu lielai auditorijai ar mediju starpniecību. Mūsu valstij ir gan izcili sportisti, gan izcili organizatori. Ar lepnumu un viesmīlību sagaidīsim pasaules rallija eliti,” par gaidāmajām sacensībām izsakās Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

    Reklāma

    “Rallija draugi, atpakaļceļa mums vairs nav – Latvija ir oficiāli iekļauta FIA pasaules rallija čempionāta kalendārā, un jau nākamajā vasarā pašu mājās, pretim Latvijas ainavisko ātrumposmu mestajiem izaicinājumiem, trauksies pasaules ātrākās rallija mašīnas, kuras vadīs pasaulē meistarīgākās rallija ekipāžas,” pacilāts ir Tet Rally Latvia rīkotāja RA Events direktors Raimonds Strokšs.

    1973. gadā pirmo reizi sarīkotā FIA pasaules rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā iekļauti kopumā 13 posmi, kas no janvāra līdz pat novembrim aptvers četrus kontinentus – Eiropu, Āfriku, Dienvidameriku un Āziju. FIA pasaules rallija čempionāta 52. sezona sāksies ar ziemas rallijiem Montekarlo un Zviedrijā. Tad sekos došanās uz Keniju, pēc kuras sekos atgriešanās Eiropā – posmi Horvātijā, Portugālē, Itālijā un Polijā.

    Tik ilgi gaidītā WRC viesošanās Latvijā paredzēta vasaras vidū, kad 18.-21. jūlijā norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta astotais posms Tet Rally Latvia. Lai sarīkotu WRC standartiem atbilstošas sacensības, Tet Rally Latvia norise paredzēta īpaši plašā Latvijas teritorijā, ātrumposmos veicamajai distancei pārsniedzot 250 km, bet kopā ar pārbraucieniem – vairāk nekā 1000 km – rallija dalībniekiem un skatītājiem sniedzot neaizmirstamu iespēju pieredzēt Latvijas dabu un šarmu.

    Pēc viesošanās Latvijā čempionāts tālāk dosies uz Somiju un Grieķiju, kam sekos vizīte Čīlē un apvienotais Centrāleiropas rallijs. WRC 2024. gada sezonas noslēgums paredzēts Japānā.

    “Iepriekš visus iedrošināju nebaidīties tiekties uz tāliem un pat šķietami nesasniedzamiem sapņiem, jo pieliekot visas pūles un drosmīgi un mērķtiecīgi strādājot uz to realizēšanu, šos sapņus ir iespējams īstenot! Šobrīd mūsu sapņa virzīšanos uz realitāti apliecina FIA pasaules motoru sportu padomē pieņemtais lēmums Latvijai uzticēt FIA pasaules rallija čempionāta posma sarīkošanu,” gandarīts par plānoto un līdz šim sasniegto ir Raimonds Strokšs.

    “WRC posma norise ir unikāla iespēja Latvijai, jo čempionāta norisēm televīzijā un digitālajos kanālos seko līdz vairāk nekā 800 miljonu skatītāju visā pasaulē! Paredzam, ka klātienē vērot Tet Rally Latvia norises ieradīsies aptuveni 50 000 skatītāju, kas arī rallija rīkotājiem metīs ne vienu vien izaicinājumu!

    Mums vienlaicīgi uzticēta arī ļoti liela atbildība un ļoti sarežģīts darbs. Mūsu mērķis, organizējot starptautiska līmeņa sporta sacensības, paliek nemainīgs – parādīt visai pasaulei, ka Latvija ir brīnišķīga valsts, kuru ir vērts iekļaut tūrisma galamērķos, kā arī ar sacensību norisi veicināt pienesumu valsts un reģionu ekonomikā.

    Mūs sagaida vēl daudz darāmie darbi un izaicinājumi, tāpēc ceram, ka visas sacensībās iesaistītās puses novērtēs šo unikālo iespēju, par kuru ir sapņots jau gadiem, un kopīgi strādājot, būsim gatavi 2024. gada vasarā uzņemt WRC posmu – Latvijas iedzīvotājiem pieredzēt šo dinamisko sporta veida norises klātienē, tepat, pie mums, bet ārvalstu viesiem nodrošināt viesmīlīgu uzņemšanu un lieliski pavadītu laiku Latvijā!” nobeidz Raimonds Strokšs.

    Tet Rally Latvia ieejas biļešu tirdzniecība Biļešu Paradīze kasēs un interneta vietnē tiks uzsākta jau pēc pāris dienām, 2023. gada 23. oktobrī.

    FIA pasaules rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārs:

    1. Rallye Monte-Carlo: Montekarlo (25. – 28. janvāris)
    2. Rally Sweden: Zviedrija (15. – 18. februāris)
    3. Safari Rally Kenya: Kenija (28. – 31. marts)
    4. Croatia Rally: Horvātija (18. – 21. aprīlis)
    5. Vodafone Rally de Portugal: Portugāle (9. – 12. maijs)
    6. Rally Italia Sardegna: Itālija (30. maijs – 2. jūnijs)
    7. ORLEN 80th Rally Poland: Polija (27. – 30. jūnijs)
    8. Tet Rally Latvia: Latvija (18. – 21. jūlijs)
    9. Secto Rally Finland: Somija (1. – 4. augusts)
    10. EKO Acropolis Rally Greece: Grieķija (5. – 8. septembris)
    11. Rally Chile Bio Bío: Čīle (26. – 29. septembris)
    12. Central European Rally: Eiropa (31. oktobris – 3. novembris)
    13. FORUM8 Rally Japan: Japāna (21. – 24. novembris)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma