Web Analytics
More
    Reklāma

    Zemgales reģiona uzņēmējus un publiskā sektora darbiniekus aicina iepazīties ar superdatora palīdzības iespējām ikdienas darbā

    Jaunākie raksti

    Kā ietaupīt laiku un naudu, apstrādājot lielus datu apjomus un veicot sarežģītus aprēķinus – to Zemgales reģiona uzņēmēji un valsts un pašvaldību iestāžu darbinieki varēs uzzināt biznesa brokastīs un seminārā par augstas veiktspējas skaitļošanas (High Performance-Computing – HPC) iekārtu jeb superdatora izmantošanu ikdienas darbā. Abi pasākumi notiks ceturtdien, 26. oktobrī, Jelgavas pilī, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē, Lielajā ielā 2, 293. telpā.

    «Augstas veiktspējas skaitļošanas iekārta, ko saucam par superdatoru, daudziem privātajā, valsts un pašvaldību sektorā vēl arvien ir sveša, tāpēc visos Latvijas reģionos notiks informatīvi semināri un brokastis ar uzņēmējiem,» Latvijas HPC kompetences centra «SuperS» vadītājs Ilmārs Slaidiņš.

    Reklāma

    Plkst. 9.00 Zemgales reģiona uzņēmēji ir gaidīti HPC biznesa brokastīs, kur varēs uzzināt, kā superdators ļauj salīdzinoši īsā laikā risināt sarežģītus skaitļošanas uzdevumus, piemēram, veikt dažādas simulācijas un aprēķinus pat 100 reizes ātrāk un precīzāk, nekā tas notiktu, strādājot ar portatīvo datoru. Būs iespēja uzzināt arī piemērus, kā superdators biznesā ir palīdzējis konkrētiem uzņēmumiem. SIA «CastPrint» dalīsies pieredzē, kā, pateicoties superdatoram, izdevies samazināt ražošanas izmaksas  par 25%, savukārt SIA «Semantic Intelligence» pārstāvji stāstīs, kā superdatorā apmācīts mākslīgā intelekta modelis ļauj nodrošināt pakalpojumu, kas apkopo informāciju no tūkstošiem dažādu datu avotu.

    Plkst. 14.00 notiks HPC akadēmiskā pēcpusdiena, uz kuru īpaši aicināti valsts un pašvaldības sektorā strādājošie, kā arī uzņēmēji un zinātnieki, lai iepazītu superdatora plašās izmantošanas iespējas. Piemēram, kā superdatora risinājumi var palīdzēt energoefektivitātes uzlabošanā, upju un jūras radītās erozijas prognozēšanā, videi degradējošu ēku uzraudzībā un digitālo dvīņu modeļu izveidē.

    Abos pasākumos Eiropas Digitālo inovācijas centru pārstāvji stāstīs arī par piedāvāto atbalstu finansējuma piesaistīšanai digitalizācijas projektiem, jo minētie centri darbojas kā vienas pieturas aģentūras, kas uzņēmumiem un publiskā sektora iestādēm sniedz atbalstu digitālajos jautājumos, to skaitā piedāvā finanšu konsultācijas.

    Gan biznesa brokastis, gan akadēmiskā pēcpusdiena dalībniekiem ir bez maksas, taču, tā kā vietu skaits ir ierobežots, nepieciešams iepriekš reģistrēties.

    HPC reģionālo semināru un biznesa brokastis Zemgalē piecu reģionālo pasākumu ciklā organizē Latvijas HPC kompetences centrs «SuperS», kas darbojas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) HPC centra un Latvijas Universitātes (LU) Skaitliskās modelēšanas institūta īstenotajā projektā «Nacionālie kompetences centri EuroHPC» (EuroCC 2). Jelgavā HPC brokastis un HPC reģionālo semināru atbalsta Zemgales kontaktpunktu Eiropas Digitālais inovāciju centrs, Latvijas Digitālais akselerators un Zemgales plānošanas reģions.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma