Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī BMW Ziemeļamerikā savos elektroauto izmantos Tesla uzlādes spraudni

    Jaunākie raksti

    BMW un tā paspārnē esošie Mini un Rolls-Royce zīmoli savos elektroauto Ziemeļamerikā izmantos Tesla uzlādes spraudni, paziņojuši vācu autoražotāja pārstāvji. BMW tādējādi kļūst par nu jau kārtējo lielo autoražotāju, kurš Ziemeļamerikā izmantos Tesla spraudni, iegūstot piekļuvi Tesla Supercharger uzlādes tīklam.

    Plāns paredz, ka šī pāreja notiks no 2025. gada un BMW saviem klientiem tādējādi nodrošina labāko iespējamo auto uzlādes pieredzi.

    Līdz ar BMW paziņojumu, paliek arvien mazāk autoražotāju, kuri Ziemeļamerikas tirgū nav izšķīrušies par līdzīgu soli – pagaidām uz Tesla uzlādes spraudni vēl nav pārgājuši Volkswagen, Stellantis un Toyota, kas nenoliedzami ir nozīmīgi spēlētāji. Tiesa, BMW iesaistījies kopprojektā ar vairākiem citiem autoražotājiem, tostarp General Motors, KIA/Hyundai, Stellantis un Mercedes, lai ASV un Kanādā izveidotu paši savu uzlādes tīklu. Šie esot divi nesaistīti projekti un BMW būšot pieeja gan Tesla uzlādes tīklam, gan arī pašu veidotajam uzlādes tīklam, kas paredzēts apdzīvotu vietu tuvumā, kā arī gar lielākajām automaģistrālēm valstī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    19.10.2023 18:29

    Tas arī bija sagaidāms. Tesla NACS spraudnis Amerikas vienfāzes elektrotīkliem ir praktiski piemērotāks. Pie kam tievāks un tapēc vieglāk iespraužams auto. Domaju ka atlikušo kompāniju pāreja uz NACS tajā pusē ir tikai laika jautājums. Uz mums tas neattiecas. Šaubos vai Eiropā no ASV masveidā ievedīs elektriskos auto.

    Last edited 6 months ago by Krotow
    AC/DC
    19.10.2023 22:34
    Reply to  Krotow

    Tam nav sakara ar AC. J1772 ir tievāks par NACS.
    Visa sāls ir DC uzlādē un Teslas Supercharger ir plašākais un stabilākais DC uzlādes tīkls Z-Amerikā.

    Krotow
    19.10.2023 23:35
    Reply to  AC/DC

    Tas arī ir būtiski.

    ThinkGreen
    17.11.2023 12:52

    Eiropa beigās tā pat uzspiedīs visiem elektroauto lādēties no USB Type-C :)

    Reklāma