Web Analytics
More
    Reklāma

    Tīmeklī publicēti gaidāmā Volvo EM90 elektriskā minivena foto

    Jaunākie raksti

    Nav noslēpums, ka Volvo attīsta elektrisko minivenu EM90, kas vismaz sākotnēji būs paredzēts klientiem Ķīnā. Lai transportlīdzekli varētu tirgot Ķīnā, tam jāsaņem atļauja no Ķīnas ražošanas un informāciju tehnoloģiju ministrijas. Nereti gadās, ka procesā laikā tīmeklī parādās dažādi foto ar gaidāmo auto vēl krietnu laiku pirms oficiālās prezentācijas. Tā noticis arī šoreiz, jo oficiālā pirmizrāde plānota vien 12. novembrī.

    Ķīnas auto tirgus speciālisti novērtējuši, ka šis Volvo acīmredzami ir bāzēts Zeekr 009 modelī, jo ļoti daudzas redzamās lietas abiem modeļiem sakrīt. Kā zināms, Zeekr ir premium klases zīmols no Volvo mātesuzņēmuma Geely. Protams, dizains veidots tā, lai EM90 būtu vienotā stilā ar citiem aktuālajiem Volvo, taču tehniskais pamats būs no ķīniešiem.

    Zeekr 009 minivens

    Kopā ar foto parādījusies arī tehniskā informācija, vismaz daļēji – EM90 ir 5,20 metrus garš, 2,02 metrus plats un 1,86 metrus augsts. Garenbāze ir 3,20 metri un tas precīzi sakrīt ir Zeekr minivena parametriem. Svars – iespaidīgi 2763 kilogrami. Ministrijai iesniegtajos dokumentos rakstīts, ka auto aprīkots ar elektromotoru aizmugurē, kas attīsta 268 zirgspēkus, lai gan jāpiemin, ka vismaz Zeekr 009 ir arī versija ar diviem elektromotoriem.

    Pagaidām nav oficiālas informācijas par akumulatora ietilpību, taču atkal varam paskatīties Zeekr 009 virzienā – tas aprīkots ar 140kWh akumulatoru no CATL, kas ļauj veikt 822 kilometrus ar vienu uzlādi ķīniešu CLTC ciklā. Svarīgi piebilst, ka šis testu cikls ir īpaši optimistisks un realitātē auto noteikti nobrauc mazāk.

    Volvo šo mašīnu sākotnēji prezentēja kā “skandināvu dzīvojamo istabu uz riteņiem”. Pagaidām neesam redzējuši salonu, bet visu informāciju iegūsim 12. novembrī, kad notiks prezentācija un pēc tam sāksies pasūtījumu pieņemšana no klientiem Ķīnā.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Parasts latvietis
    18.10.2023 17:13

    Es tādu par velti neņemtu … ja nu vienīgi izārdīšanai , dēļ baterijām.

    Armands
    19.10.2023 18:53

    Kur palikusi dizaineru izpratne vizuāli pievilcīgu izskatu, vai arī šos elektro brīnumus jau AI ģenerē?

    Krotow
    19.10.2023 19:25
    Reply to  Armands

    Tie, kuri šos dizainus rada, paši ar tiem auto nebrauc. Vai pat dzīvo pavisam citā pasaules malā.

    Reklāma