Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla noraida pārmetumus par darba drošības problēmām Berlīnes rūpnīcā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla noraidījis publiski izskanējušos pārmetumus, ka Tesla rūpnīcā Berlīnē ir nopietnas darba drošības problēmas, ziņo Reuters. Šādus pārmetumus Tesla virzienā vērsa vācu metālapstrādes darbinieku arodbiedrība IG Metall, kā arī par to tika ziņots medijos, kas analizējuši glābēju izsaukumus.

    Publikācijā teikts, ka negadījumi Tesla rūpnīcā Berlīnē atgadās vairākas reizes biežāk nekā citās autoražotnēs Vācijā – pat 3 reizes vairāk, ja salīdzina ar Audi rūpnīcu Ingolštādē. Atsaucoties uz Brandenburgas federālās zemes glābšanas dienestu dokumentiem, tika vēstīts par ļoti smagām traumām darbavietā, tostarp amputāciju veikšanu un apdegumiem, ko izraisījušas ķīmiskās vielas.

    Tesla uzsver, ka uzņēmuma prioritāte ir uzturēt darba drošību rūpnīcā un šiem jautājumiem tiek pieiets ļoti nopietni. Ražotāja paziņojumā teikts, ka darbiniekiem veikta instruktāža un nodrošināts nepieciešamais aizsarginventārs. Tāpat rūpnīcu regulāri pārbaudot vietējie dienesti.

    IG Metall pārstāvji šīs nedēļas sākumā ziņoja, ka arodbiedrībā iestājas arvien vairāk Tesla darbinieku. Tikmēr Reuters raksta, ka viņi runājuši ar 12 rūpnīcas darbiniekiem – četri bijuši apmierināti ar apstākļiem, bet astoņi atzīmējuši augstu spiedienu darboties ļoti ātri. Vairāki cilvēki atzinuši, ka negadījumu skaits ir augsts, tāpat ir problēmas ar virsstundu darba apmaksu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    12.10.2023 11:38

    Noraida, bet ne atspēko? Tipa, kā Putins saka “tie nebijām mēs”.

    Reklāma