Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple saņēmis patentu MacBook tastatūras pogai, kas kalpotu kā datorpele

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple saņēmis patenta apstiprinājumu idejai par to, ka klaviatūras poga varētu tikt izņemta no tās un kalpotu kā datorpele.

    Patents tika pieteikts jau 2021. gadā, bet tagad saņēmis oficiālu apstiprinājumu. Tajā ir redzama klasiskā MacBook “šķēru” sistēmas klaviatūra, kurā ir ieslēpts noņemams taustiņš. Pēc Apple teiktā, tas kalpos kā norādīšanas ierīce, kas būs aprīkota ar novietojuma sensoru. Vienkāršos vārdos sakot taustiņš kalpotu kā datorpele.

    Reklāma


    Šāda patenta ideja ir saistīta ar to, ka ne visus darbus portatīvajā datorā ir iespējams veikt ar skārienjutīgo paneli. Piemēram, dažādus grafiskos un rasēšanas darbus ērtāk veikt ar datorpeli, bet tās staipīšana apkārt var radīt neērtības. Līdz ar to uzņēmums meklē iespēju, kā to varētu risināt, kas būtu speciāla taustiņa integrēšana klaviatūrā.

    Tāpat patentā redzami dažādi risinājumi, kā realizēta taustiņa integrācija. Viens no variantiem būtu vienkārša taustiņa izņemšana no klaviatūras, bet cits tā izslidināšana no datora korpusa un klaviatūras. Mazā datorpele varētu būt gan daļa no klaviatūras, gan vienkārši papildu elements bez konkrētas rakstīšanas funkcionalitātes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bumbulis
    12.10.2023 17:16

    Vēl mazliet, un sūda krāsu patentēs. Varētu padomāt ka klaviatūras taustiņš 1x1cm spēs jebkad aizvietot peli. Es atlaistu no darba tādu izgudrotāju.

    Krotow
    12.10.2023 18:04
    Reply to  Bumbulis

    IMHO vispārēju lietu kā burti, krāsa, skaņa, ķermeņa daļas utt. patentēšanas pieprasījumus būtu jāuzskata kā vājprāta pazīme. Sekojošai darbībai jābūt pieprasītāja ietupināšana telpā ar tapsētām sienām bez roktura.

    Last edited 6 months ago by Krotow
    Hu huu
    13.10.2023 00:05
    Reply to  Krotow

    nu nu.tas var nebūt taustiņš klasiskaa izpratnē, bet kads uzpirkstenis vai cits mēsls kas visai labi pildītu peles funkciju, ko diemžēl paliknis tiešām ar grafiku un 3d nevar

    Krotow
    13.10.2023 12:35
    Reply to  Hu huu

    No tā ko es tur redzu, Apple ir pa savam pārsaukuši ThinkPad klaviatūras klitoru.

    Pointers
    13.10.2023 17:55
    Reply to  Krotow

    Diez vai, rakstā taču minēts, ka varēs izņemt un izmantot nesaistīti kopā ar laptopu. Turklāt neviens tādu ThinkPad sūdu neatdarinātu, jo visi saprot ka no viņa nav nekādas jēgas.

    Reklāma