Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” iepazīstina ar pusaudžiem domātu MI informācijas meklēšanas risinājumu

    Jaunākie raksti

    Uz mākslīgo intelektu (MI) balstīta informācijas meklēšana jau vairākus mēnešus ir viena no opcijām, kā ātrāk un efektīvāk kaut ko atrast tīmekļa džungļos. Tikmēr “Google” gājusi tālāk un iepazīstinājusi ar īpaši pusaudžiem domātu MI meklēšanas risinājumu, kas gan ļaus labāk saprast MI atbilžu meklēšanas tehniku, gan izvairīties no nepiemērota satura skatīšanas.

    “Google” jaunais “Search Generative Experience” (SGE) MI informācijas meklēšanas rīks šobrīd ir pieejams pusaudžiem ASV vecumā no 13 līdz 17 gadiem. Iepriekš to izmēģināja 18 līdz 24 gadus veci jaunieši, kuri sniedza pozitīvas atsauksmes par šo risinājumu, tāpēc nolemts to piedāvāt arī jaunākiem interesentiem. SGE ir pieejams kopš maija beigām kā daļa no “Google Search Labs” – programmas, kas ļauj interesentiem izmēģināt agrīnā izstrādes stadijā esošus “Google” risinājumus un sniegt atsauksmes par tiem.

    Reklāma

    “Google” arī uzsver, ka SGE pievienojusi funkciju, kas MI neļauj atlasīt meklēšanas rezultātus, kuri ietver pusaudžiem nepiemērotu un kaitīgu saturu. Īpaši liels fokuss likts uz satura ierobežošanu, kas saistīts ar nelegālu vai vecumam nepiemērotu vielu lietošanu. Tāpat “Google” SGE nupat pievienojusi rīku “About this result”, kas pusaudžiem ļauj labāk izprast, kā MI izvēlējies un atlasījis atbildes uz vaicājumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma