Web Analytics
More
    Reklāma

    Northvolt investēs 5 miljardus eiro, lai būvētu bateriju rūpnīcu Kanādā

    Jaunākie raksti

    Zviedru elektroauto bateriju ražotājs Northvolt paziņojis, ka investēs aptuveni 5 miljardus eiro, lai Kanādā būvētu jaunu elektroauto bateriju rūpnīcu. Kompleksā ietilps ne tikai pašu bateriju ražotne, bet arī cehs izejvielu sagatavošanai un arī bateriju pārstrādes zona.

    Plānots, ka šī rūpnīca atradīsies Kvebekas provincē, netālu no lielpilsētas Monreālas. Rūpnīcai strādājot ar pilnu jaudu, tajā ik gadu tiks saražotas elektroauto baterijas ar kopējo ietilpību 60GWh. Tas gan ir ilgtermiņa mērķis. Pirmās kārtas projektā ieplānoti 30GWh apjomi un darbiem būtu jāsākas vēl līdz šā gada beigām.

    Ja celtniecība neiekavēsies, rūpnīcā darbs sāksies 2026. gadā, pamazām cenšoties palielināt apjomus. Aplēses liecina, ka šajā kompleksā Northvolt nodrošinās apmēram 3000 jaunas darbavietas.

    Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka konkrētā vieta izvēlēta rūpīgā atlases procesā, analizējot dažādas iespējamās vietas Ziemeļamerikā. Viens no Kanādas, īpaši Kvebekas, spēcīgākajiem argumentiem bija hidroelektrostaciju atrašanās šajā reģionā – tas nozīmē, ka rūpnīcas darbību var nodrošināt ar elektrību, kas iegūta HES un ir no atjaunojamiem resursiem.

    Arī Kanādas federālā valdība un Kvebekas valdība sniedza savu atbalstu šajā projektā, turklāt tiek lēsts, ka tas būs lielākais privāto investīciju projekts provinces vēsturē.

    Northvolt šobrīd ražo elektroauto baterijas Zviedrijā, taču uzņēmumam ir vairāki paplašināšanās projekti gan Eiropā, gan tagad arī Ziemeļamerikā. Zināms, ka Northvolt noslēgti iespaidīgi bateriju piegādes līgumi ar lieliem Eiropas autoražotājiem desmitiem miljardu eiro vērtībā. Kuri autoražotāji plāno iegādāties Kanādā ražotās baterijas, par to pagaidām netiek ziņots.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma