Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījumā noskaidrots, ka “X” ļoti pasīvi apkaro klimata dezinformāciju

    Jaunākie raksti

    Sociālajos medijos turpina izplatīties dezinformācija par klimata pārmaiņām. Lai gan virkne uzņēmumu, tostarp “Google”, “YouTube”, “Meta” un “TikTok”, ir ieviesuši kādus pasākumus cīņai pret to, tas joprojām nav pietiekami. Taču šķiet, ka “X” (“Twitter”) iet vēl bēdīgāk ar klimata dezinformācijas apkarošanu. Nesenā pētījumā atklājies, ka “X” viskūtrāk no visiem sociālajiem tīkliem cīnās ar klimata dezinformāciju.

    Vides grupu un pētnieku koalīcija “Climate Action Against Desinformation” nupat publicējusi pētījumu, kurā analizēts tas, kā un cik lielus resursus tiešsaistes platformas iegulda klimata dezinformācijas apkarošanā. Pētnieki izvērtēja to, cik efektīvi platformas regulē nepatiesu informāciju par klimatu, par pamatu ņemot uzņēmuma kopienas vadlīnijas, pakalpojumu sniegšanas noteikumus, preses relīzes, ziņu rakstus un neatkarīgus pētījumus.

    Reklāma

    Maksimāli bija iespējams iegūt 21 punktu, ko neviena no tiešsaistes platformām nesaņēma. Visaugstāko novērtējumu – 12 punktus – saņēma “Pintereset”, kas jau iepriekš parādījies ziņu virsrakstos ar savām klimata dezinformācijas apkarošanas aktivitātēm. Tālāk ar 9 punktiem ierindojās “TikTok”, “Meta” platformas “Facebook” un “Instagram” saņēma 8 punktus un “Youtube” – sešus punktus. Taču viszemāko vērtējumu pētnieku skatījumā ieguva “X”, kas nopelnīja tikai vienu punktu un ierindojās pēdējā vietā.

    Pētnieki norādījuši, ka “X” nav skaidras politikas par to, ko darīt ar klimata dezinformācijas saturu. Platformā tas netiek ne regulēts, ne ierobežots. Tiesa, pērn, Zemes dienā, “X” paziņoja, ka aizliegs reklāmas, kas noliedz zinātnisko vienprātību par klimata pārmaiņām. Taču par šo noteikumu stāšanos spēkā nekas nav zināms.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    24.09.2023 11:55

    Ivans Maskovičs pats tvīto klimatu pārmaiņu noliedzējus. Kādi vēl ierobežojumi?

    xs1
    24.09.2023 12:17

    Maikls Blumbergs ir viens no aktīvākājiem zaļā kursa virzītājiem pasaulē neskatoties uz to, ka pašam pieder 6 lidmašīnas, 3 helikopteri, 11 mājas un 42 automašīnas …

    Janis
    24.09.2023 12:28

    Kas skaitās pie tās dezinformācijas interesanti. Tur jau katrs pasniedz kā patīk… :D

    Egils
    24.09.2023 22:19

    “klimata dezinformācija”, look at this dude 😂😂😂 Mīļā, klimats ir mainījies uz Zemes tūkstošiem gadu, tagad, lai mums maza saujiņa elitāru smerdeļu mācītu kā pareizi dzīvot, lai “izglābtu klimatu”, nevis ierobežotu pašu eliti, kas savās rūpnīcas ražo siltumnīcefekta gāzes un brauc ar privātām jahtām un lidmašīnām. Liekuļi un lobijisti ir tie pasūtītie “pētnieki”, kam tagad uzdevums cīnīties pret ļauno “X-u”

    KKpd
    25.09.2023 17:31
    Reply to  Egils

    Tās ir divas dažādas lietas. Noliegt klimata pārmaiņas ir diezgan muļķīgi. Tas būtu tāpat kā noliegt to, ka cilvēkiem aug nagi. Toties, ja jautājums būtu “vai mums vajag kaut ko pasākt ar klimata izmaiņām”, tad, protams, uzskati var būt dažādi un pret to man pretenziju nav. Cīnīties vai necīnīties, pilnīgi vienalga. Bet dezinformācija jau ir kaut kas cits.

    ezgg
    25.09.2023 10:19

    Es piemēram jau sen eju tikai kājām un braucu vai nu tikai ar tramvaju, vai trolejbusu. Un tālāk par Aizkraukli parasti neceļoju. Vismaz Ēlōns var tālāk aizlidot.

    xs1
    25.09.2023 10:46
    Reply to  ezgg

    Tas nozīmē tikai to, ka esi īsts antiklimata aktīvists un visticamāk tavas darbības rezultēsies ar jaunu nodokli no tavas algas , jo īstie klimata aktīvisti pat pēc vienas kokakolas pudeles lido ar helikopteru :)

    ezgg
    25.09.2023 11:35
    Reply to  xs1

    Kas viņiem ar to kolu? Urīnpūslis netur?

    Krotow
    26.09.2023 10:57
    Reply to  ezgg

    Viņiem vnk ir daudz naudas un piedrāzt.

    Egils
    26.09.2023 12:53
    Reply to  Krotow

    Viņi tak zina, ka vergi samaksās par viņu izklaidēm. Tikai viņiem ļoti jācer, ka nesanāk tā diena, kad vergi saceļas un dabai draudzīgi nenocērt viņiem galvas…

    Krotow
    26.09.2023 13:59
    Reply to  Egils

    Iedos vergiem jaunu elektronisku izklaidi un atstās matriksā.

    Reklāma